Till startsidan
Start / Utveckling & tillväxt / Hämta material / Rapportserien / Utvecklingen i Värmland – fakta och statistik 2011

Utvecklingen i Värmland – fakta och statistik 2011

Utveckling skapas inte av sig själv och det är inte heller enkelt att planera för det. Tillväxtens och utvecklingens framgångsrecept handlar i stor utsträckning om att ha mod, att våga tänka och göra saker annorlunda och att gripa tag i tillfället.

För att kunna göra detta krävs det att vi gemensamt mobiliserar resurserna i regionen och arbetar tillsammans för att utveckla Värmland i den riktning vi vill. Det är ett utvecklingsarbete som tar tid, kräver målmedvetenhet och uthållighet.

För att kunna mobilisera behöver vi förstå vårt eget sammanhang. Vi behöver skapa en samsyn av regionens utveckling, var vi befinner oss just nu, varför vi är här, vad som händer i vår omvärld och vilka vägar som för tillfället är framkomliga för att driva den långsiktiga vision vi har för Värmland.

Region Värmland spelar en viktig roll både i att främja regional mobilisering och att agera som kunskapsinsamlare och spridare för att skapa en samsyn om Värmlands utveckling.

Den här rapporten är framtagen av Region Värmland i syfte att skapa en gemensam bild av Värmlands utveckling. Rapporten är även en uppföljning av det regionala utvecklingsarbetet i Värmland år 2011. Ett arbete som tar sin utgångspunkt i det regionala utvecklingsprogrammet, Värmland växer – och känner inga gränser 2009–2013

Ladda ner:

Rapport 8: Utvecklingen i Värmland – fakta och statistik 2011 (pdf) Pdf, 2 MB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?