Till startsidan
Start / Utveckling & tillväxt / Hämta material / Rapportserien / Mot ett klimatneutralt Värmland – möjligheter till regional utveckling

Mot ett klimatneutralt Värmland – möjligheter till regional utveckling

Klimatarbetet är en del i utvecklingen av vår region. Genom ett offensivt klimatarbete tar vi ansvar för att Värmland ska vara en attraktiv och konkurrenskraftig region i framtiden.

Vi behöver bygga ett mer hållbart samhälle än idag, det står klart. Det är angeläget att lyfta fram att arbetet med klimat- och energifrågor erbjuder möjligheter att skapa sysselsättning, livskvalitet och en god tillgänglighet. I den här rapporten ligger fokus på just möjligheterna i klimatarbetet.

Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland, tillsammans med en rad värmländska aktörer från näringsliv och offentliga organisationer, står bakom vårt regionala klimatmål: Värmland är klimatneutralt år 2030. När målet gemensamt formulerades 2009 startade vi samtidigt ett upprop för klimatet som över 130 företag, organisationer och privatpersoner har skrivit under. Det är ett ambitiöst mål – men de utmaningar vi står inför är så stora att samverkan och ett ambitiöst arbete är nödvändigt.

Rapporten utgår ifrån en process där Energikontor Värmland fört en dialog om det regionala klimatmålet med aktörer runt om i Värmland. Den lyfter fram de områden där vi har stora möjligheter att minska vår klimatpåverkan redan under de närmaste åren och samtidigt lägga grunden för ett långsiktigt arbete. Det är viktigt att kommuner, företag och organisationer samverkar för att lyckas med utmaningen att minska vår klimatpåverkan. Den här rapporten är också en del i uppföljningen av strategin Klimat- och miljösmartare i det regionala utvecklingsprogrammet Värmland växer – och känner inga gränser 2009–2013.

Tillsammans bygger vi ett klimatneutralt Värmland! 

Ladda ner:

Rapport 7: Mot ett klimatneutralt Värmland – möjligheter till regional utveckling (pdf) Pdf, 2 MB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?