Till startsidan
Start / Utveckling & tillväxt / Hämta material / Övriga rapporter / Näringslivsanalys Värmland 2022

Näringslivsanalys Värmland 2022

För att kunna skapa goda förutsättningar för det värmländska näringslivet är det viktigt att ha en gemensam grund att stå på. Därför har vi tagit fram en ny analys som kartlägger näringslivets utveckling i Värmland 2015–2020.

Värmlandsstrategin 2040 är vårt gemensamma verktyg för att skapa det Värmland vi vill ha, bo och verka i många år framöver. Den ger en bild över länets styrkor och utmaningar och lyfter prioriterade områden att kraftsamla kring för en hållbar väg framåt.

Ett prioriterat område som lyfts är att stärka konkurrenskraften. Med starka företag och investeringar i regionen stärker vi vår utvecklingskraft och använder våra ledande spetskompetenser och starka samarbeten för att möjliggöra ett attraktivt näringslivsklimat.

För att kunna arbeta med att utveckla det värmländska näringslivet behövs kunskapsunderlag. I detta analysmaterialkan ni bland annat ta del av näringslivets utveckling i Värmland 2015–2020. Det finns också material där benchmarking har gjorts med andra regioner som har liknade struktur och förutsättningar som Värmland. Förutom fakta kring hela länets utveckling finns också varje kommun omnämnd.

Syftet med analysen är att skapa goda förutsättningar genom att bidra till en gemensam faktabaserad bild hur det värmländska näringslivet ser ut för att sedan lättare kunna omhänderta utmaningar och styrkor tillsammans.

I rapporten kan du ta del av:

  • Hur ser kommunernas näringsliv ut?
  • Hur fort växer det?
  • Går det bättre eller sämre för Värmland än Sverige?
  • Vilka branscher växer?

Ladda ner:

Näringslivsanalys Värmland 2015–2020 (pdf) Pdf, 3 MB.

Näringslivet i Värmland – bilaga (pdf) Pdf, 408 kB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?