Till startsidan

Sommarbiljett

Vår sommarbiljett är framtagen för dig som vill resa och upptäcka Värmland under din sommarledighet. Med den reser du obegränsat i hela Värmland till ett riktigt bra pris.

Sommarbiljett för skolungdom, ungdom, student och senior

Sommarbiljetten för skolungdom, ungdom, senior och student gäller för resor med buss och tåg under perioden 12 juni – 20 augusti. Priset för dessa resenärskategorier är detsamma som för 2022. Säljstart 1 juni.

Sommarbiljett för vuxen

Sommarbiljetten för vuxen (26-64 år) gäller från 15 juni till 20 augusti och kostar 1 395 kr för resor i hela Värmland. Säljstart 15 juni, lättast köper du biljetten i appen. 

Prisökningen för ålderskategorin vuxen beror på ökade kostnader för vår kollektivtrafik och att biljetten har tidigare haft för lågt i pris i paritet med våra övriga periodbiljetter för vuxna.

Här köper du Sommarbiljetten

Du köper din Sommarbiljett i Värmlandstrafiks app, hos försäljningsställen, i webbutiken, biljettautomater eller ombord på Värmlandstrafiks bussar.

Priser:


Skolungdom (0 - 19 år)

Student, senior (65 - år) och ungdom (20-25 år)

Vuxen (26 - 64 år)

595 kronor

795 kronor

1 395 kronor


Giltighet geografiskt

  • Värmlandstrafiks bussar och tåg i länet, inklusive tätortstrafik i Arvika, Hammarö-Karlstad, Kristinehamn, Säffle och Torsby och på anropsstyrd trafik. Över länsgränsen där Värmlandstrafik kör.
  • På båtbussar (undantaget båtbuss linje 92 och 95).
  • På SJs och Tågabs tåg, på sträckan Karlstad-Åmål och Arvika-Karlstad-Degerfors, (undantaget turer tågnr 620, 643, 10620 och 10643), vagn 4 och i mån av plats.
  • Som delbetalning i kombination med SJ:s enkelbiljett och med Västtrafiks enkel- och periodbiljetter för för zon C, zon BC och zon ABC till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ kör.
  • Som delbetalning i kombination med Tågabs enkelbiljetter till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när Tågab kör.
  • Länstrafiken Örebros trafik linje 502 Karlskoga-Degerfors och tätortstrafik i Karlskoga.
  • Dalatrafik på linje 209 Värnäs-Malung.
  • På Västtrafik linje 755 Årjäng-Bengtsfors och 774 Säffle-Åmål.
  • På SJs och Tågabs tåg, anropsstyrd trafik och hos andra som inte har utrustning att läsa våra resekort ska kortets aktiveringskvitto visas. Visa upp det tillsammans med resekortet.

Student eller senior?

Student

Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning, med en studietakt på minst 50 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin. Giltig studentlegitimation med Svensk kollektivtrafiks studentsymbol och ID ska kunna visas upp.

Senior - 65 år eller äldre

Åldern ska kunna styrkas med legitimation. Gäller även personer med Försäkringskassans förmånsintyg.

Jämför biljettpriser Läs mer och jämför våra biljettpriser för att se vad som passar dig.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?