Sommarbiljett

Vår Sommarbiljett passar för dig som vill resa och upptäcka Värmland under din sommarledighet. Den gäller mellan 10 juni- 18 augusti.

Tre tjejer sitter på en klippa och fikar. Finns en orangea boll med texten "Sommarbiljetten från 695"

Sommarbiljetten gäller för resor med buss och tåg under perioden 10 juni - 18 augusti och säljstart för biljetten är den 1 juni.

Priser Sommarbiljetten

 

Vuxen 20-64 år

Senior 65- år, student

Skolungdom

1 595 kr

895 kr

695 kr

Här köper du Sommarbiljetten

Du köper Sommarbiljetten i appen Värmlandstrafik, hos biljettombud, i webbutiken, biljettautomater eller ombord på Värmlandstrafiks bussar (ej stadstrafiken i Karlstad).

Giltighet geografiskt

  • Värmlandstrafiks bussar och tåg i länet, inklusive tätortstrafik i Arvika, Hammarö-Karlstad, Kristinehamn, Säffle och Torsby, på anropsstyrd trafik och på X-linjen. Över länsgränsen där Värmlandstrafik kör.
  • På båtbussar (undantaget båtbuss linje 92 och förbokade turer).
  • På SJs och Tågabs tåg, på sträckan Karlstad-Åmål och Arvika-Karlstad-Degerfors, (undantaget turer tågnr 620, 643, 10620 och 10643), vagn 4 och i mån av plats.
  • Som delbetalning i kombination med SJ:s enkelbiljett och med Västtrafiks enkel- och periodbiljetter för för zon C, zon BC och zon ABC till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när SJ kör.
  • Som delbetalning i kombination med Tågabs enkelbiljetter till/från Åmål på sträckan Karlstad-Göteborg när Tågab kör.
  • Länstrafiken Örebros trafik linje 502 Karlskoga-Degerfors och tätortstrafik i Karlskoga.
  • Dalatrafik på linje 209 Värnäs-Malung.
  • På Västtrafik linje 755 Årjäng-Bengtsfors och 774 Säffle-Åmål.
  • Om du har din Sommarbiljett på resekortet behöver du kunna visa upp kvitto på kortets innehåll när du reser med SJs och Tågabs tåg, anropsstyrd trafik och andra trafikbolag som inte har utrustning att läsa våra resekort. Visa upp kvittot tillsammans med resekortet.

Student eller senior?

Student

Läser på en studiemedelsberättigad utbildning på universitet, högskola eller annan vuxenutbildning, med en studietakt på minst 50 % över minst 10 sammanhängande veckor under en termin. Giltig studentlegitimation med Svensk kollektivtrafiks studentsymbol och ID ska kunna visas upp.

Senior - 65 år eller äldre

Åldern ska kunna styrkas med legitimation. Gäller även personer med Försäkringskassans förmånsintyg.

Jämför biljettpriser Läs mer och jämför våra biljettpriser för att se vad som passar dig.

Sidan uppdaterad