Till startsidan
Start /Biljetter /Våra biljetter /Rabatter och kampanjer

Rabatter och kampanjer

Här hittar du alla våra rabatter och kampanjer! Vi har student- och seniorrabatt på hela Värmlandstrafiks biljettsortiment. Dessutom har vi seniorrabatt och barnvagnsrabatt om du reser under lågtrafiktid klockan 10-14. Välkommen ombord!

Du som är student och har studentlegitimation från Mecenat, WeStudents eller Stuk.co med studentresesymbol har rätt till studentrabatt. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätort och de som gäller ute i länet.

Studentrabatt gäller om du studerar på universitet, högskola eller annan studiemedelsberättigad vuxenutbildning. Villkoret är att du studerar minst 50 procent och att studietakten är minst 10 sammanhängande veckor under en termin.

SFI och andra utbildningar som inte är studiemedelsberättigade ger inte rätt till studentrabatt.

Studentlegitimationen med Svensk kollektivtrafiks studentresesymbol och giltigt ID med foto ska visas upp varje gång du reser. Se nedan hur studentresesymbolen ut. Läsåret 2022/23 är symbolen gul.

Du kan själv gå in på mecenat.se, westudents.se eller studentkortet.se för att läsa hur du får din legitimation.

Studentrabatten går inte att kombinera med ungdomsrabatt eller skolungdomsrabatt.

 

Symbol för studentreserabatt

Du som reser med barn i barnvagn får rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljett köpt med reskassa ombord på bussen eller tåget. Gäller både i tätort och ute på länet. Priset baseras på ressträcka och är detsamma oavsett hur gammal du som reser med barnvagnen är.

Erbjudandet gäller i mån av plats ombord.

Du som är 65 år eller äldre har rätt till seniorrabatt. Rabatten är cirka 10 procent för enkelbiljetter och cirka 20 procent för periodbiljetter och omfattar både de biljetter som gäller i tätorts- och stadstrafik och de som gäller i regiontrafiken. Rabatten gäller även för dig med Försäkringskassans förmånsintyg. Ålder och förmånsintyg ska kunna styrkas med legitimation.

Extra seniorrabatt kl 10 – 14

Seniorer får dessutom en extra rabatt kl 10 – 14 på enkelbiljetter köpta ombord på bussen eller tåget när biljetten betalas med reskassa. Den extra rabatten gäller i tätorts- och stadstrafik och i regiontrafik.

Priser

Här väljer du resenärskategori i vår app

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?