Till startsidan

Enkelbiljett

Enkelbiljett passar dig som inte reser så ofta. Här hittar du priser och rätt biljett för din resa. Du kan själv välja hur du vill köpa biljetten.

Zonkarta resa med enkelbiljett

Zonkarta för enkelbiljetter.

Så här ser kartan för våra enkelbiljetter ut. Varje enkelbiljettzon har en siffra på kartan, zonen är oftast en kommun. Klicka på det svarta blocket Sifferzoner om du vill se vilken kommun som motsvaras av de olika siffrorna på kartan. Vilken zon din hållplats finns i kan du se på den här kartan. Zonerna syns när du väljer Biljettzoner i kartans meny.

Våra enkelbiljetter gäller för ålderskategorierna:

  • skolungdom (0-19 år)
  • ungdom (20-25 år)
  • vuxen (från 26-64 år)
  • senior (från 65-år)
  • student

Våra enkelbiljetter

Enkelbiljett tätort

Vi har biljetter med särskilda priser för resor i tätorten. Biljetten gäller både på regionbussar och tätorts- och stadsbussar inom tätortszonen.

Mer om våra tätortsbiljetter.

Enkelbiljett länet

Enkelbiljett för regiontrafiken gäller på våra bussar och tåg och även för övergång till tätorts- och stadstrafik. Giltighetstiden beräknas på hur många zoner du reser genom och priset beror på antalet ingående zoner och vilken ålderskategori du tillhör. I de flesta fall behöver du inte betala för mer än fyra zoner, även om du reser längre.

Närresa

Närresa är en enkelbiljett för en resa på 10 km eller kortare längs en och samma linje och tur. Den kostar som en tätortsbiljett och kan enbart köpas ombord på bussen. Närresan syns tyvärr inte i vår reseplanerare och kan inte köpas i vår mobilapp.

Mobilbiljett

I vår mobilapp kan du köpa våra enkelbiljetter för resa med våra bussar och tåg. Mer om köp av enkelbiljett i vår app.

Förköpsbiljett

Enkelbiljett köpt hos vårt försäljningsställe eller i biljettautomat kallas förköpsbiljett. Den gäller för en enkelresa inom fem dagar från inköpsdatum. När du börjat resan måste du resa färdigt samma dag. Du kan inte åka tillbaka på samma biljett.

Duo/Familj

Gruppbiljetten Duo/Familj gäller för er som reser tillsammans och den säljs till förmånligt pris. Duo/Familj gäller för max fem personer varav högst 2 personer över 20 år. Medföljande barn under 7 år räknas in i de fem personer som biljetten gäller för.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?