Ny sommarlinje till Glaskogen

Ta bussen till vandringsleden och få ett tredagars Glaskogskort (värde 200 kronor) på köpet!  Mellan 26 juni och 14 augusti 2022 kan du resa med Värmlandstrafik på sträckan Karlstad – Grums – Värmskogs kyrka – Glaskogen – Jössefors – Arvika.

Intresset för att vandra och uppleva storslagen natur på hemmaplan har exploderat under coronapandemin. I takt med att antalet besökare ökat markant vid länets naturreservat har också problemet med antalet fordon ökat.

Genom ett samarbete med Stiftelsen Glaskogen och Nobina möjliggörs i år hållbart resande till Värmlands största naturreservat Glaskogen genom en speciallinje från Karlstad och Arvika. Linje 130 kommer att köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag.

Glaskogskort ingår

För att uppmuntra till resande med den nya linjen bjuder Stiftelsen Glaskogen på ett tredagars Glaskogskort. Ett kort som ger dig fri tillgång till att vandra, paddla, cykla och/eller fiska i naturreservatet samt nyttja ved och eldplatser, vindskydd, övernattningsstugor, soptunnor och toaletter som finns i naturreservatet.

Värmlandstrafiks biljetter som gäller för sträckan, både enkelbiljetter och periodbiljetter, är giltiga för att få ett Glaskogskort. Du får kortet på Glaskogens infocenter genom att visa att du rest med linjen. Våra förare ser till att du har det du behöver för att kunna göra detta.

Stanna i Värmskog för matupplevelser

På vägen mellan Karlstad och Glaskogen finns flera trevliga stopp. Till exempel kan vi rekommendera att hoppa av bussen i Värmskog för mat-och kulturupplevelser. Under sommaren är Värmskogs Café, Liljenäs hembygdsgård vid Värmelns strand, en turistmagnet kända för sina räkmackor.

Om Glaskogen

Naturreservatet är det största i Värmland och har 30 mil vandringsleder med ett trettiotal vindskydd och iordningsställda eldstäder. Du kan vandra i många dagar eller välja kortare dagsturer. Läs mer här

Tidtabell linje 130

Linje 130 kommer att köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag. Tiderna gäller 26 juni till 14 augusti 2022.

Tidtabell för linje 130

 

Bästa biljetterna för resan

Enkelbiljett i appen
När du köper enkelbiljett i Värmlandstrafiks app får du rabatt. Du väljer om du vill betala me med Swish, bankkort eller Klarnafaktura. Du kan köpa biljetten i förväg och aktivera den vid ett senare tillfälle eller köpa den i samband med resan.
Läs mer här

Dygnsbiljetter – 24- eller 72-timmars
Köp en korttidsladdning som ger dig 24 eller 72 timmars obegränsat resande med vår trafik.
Läs mer här

Duo/Familj – enkelbiljett med grupprabatt på kampanj
Upptäck vår grupprabatt Duo/Familj för resor i hela länet – fram till 21 augusti kan du köpa den med extra rabatt! Med denna blir det billigare att resa redan när ni bara är två vuxna som reser tillsammans. Åk upp till fem personer (max två personer över 20 år) på samma biljett. Du köper den enklast via Värmlandstrafiks app.
Läs mer här

Sommarbiljetten – periodbiljett med obegränsat resande
Med vår Sommarbiljett reser du obegränsat mellan 6 juni – 21 augusti 2022. Periodbiljetten finns i olika priser för skolungdom och ungdom, student, vuxen och senior och gäller för resor i hela Värmland (både för resor med Karlstadsbuss och Värmlandstrafik). Du köper den enklast i Värmlandstrafiks app.
Läs mer här


Skriv ut sida