Sommarlinje till Glaskogen

Linje 130 tar dig till Värmlands största naturreservat Glaskogen mellan 24 juni och 11 augusti 2024. Du kan åka med busslinjen både från Karlstad och från Arvika. 

Destinationslinje Glaskogen

Linjen är till för dig som är en naturälskande och utflyktssugen. I Glaskogen kan du vandra, paddla och fiska i en fantastisk natur.

Denna satsning är möjlig tack vare ett samarbete mellan Värmlandstrafik, Nobina Sverige AB och Stiftelsen Glaskogen.

Bussbiljetten ger rabatter

När du köper en bussbiljett till Glaskogen bjuder Stiftelsen Glaskogen på ett gratis Glaskogskort (1 dygn) per person och en gratis kaffe på Café Carl (per person).

För att få rabatten visar du upp din bussbiljett på Infocenter i Lenungshammar. Har du biljetten i mobilen visar du upp biljetten i mobilappen. Har du köpt biljetten med resekort eller bankkort kan du be föraren om en pappersbiljett.

Läs mer om Glaskogen och öppettider för Infocenter här.

Om trafiken

  • Linje 130 kommer att köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag mellan 24 juni och 11 augusti.
  • Linjen trafikerar sträckan Karlstad – Grums – Värmskogs kyrka – Glaskogen – Jössefors – Arvika.
  • Linjen är en del av Värmlandstrafiks sommartidtabell. Du reser med Värmlandstrafiks ordinarie biljetter och du behöver inte förboka din plats.

Tidtabell linje 130

Här hittar du tidtabellen för linje 130 (pdf) Pdf, 65 kB..

Stanna i Värmskog för matupplevelser

På vägen mellan Karlstad och Glaskogen finns flera trevliga stopp. Till exempel kan vi rekommendera att hoppa av bussen i Värmskog för mat-och kulturupplevelser. Under sommaren är Värmskogs Café, Liljenäs hembygdsgård vid Värmelns strand, en turistmagnet kända för sina räkmackor.

Sidan uppdaterad