Till startsidan

Cykeläventyr

Cyklar

Cykla Klarälvsbanan, Unionsleden och Vänerleden eller låna en cykel för att cykla runt i centrala Karlstad.

Klarälvsbanan

Klarälvsbanan är en 90 kilometer asfalterad och bilfri cykelled som löper längs en gammal banvall från Karlstad till Uddeholm. På vägen passerar du i tur och ordning Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors, Hagfors och Uddeholm.

Ta dig hit: linje 600

Läs mer på visitvarmland.com

Unionsleden

Vill du cykla i två länder med en spännande och varierande natur i ett område rikt på naturnära upplevelser är Unionsleden ett utmärkt val. Din cykelresa startar vid Oslofjorden i norska Moss och avslutas i Karlstad som ligger vid Sveriges största insjö Vänern.

Ta dig hit: linje 700.

Läs mer på visitvarmland.com

Vänerleden

Cykla runt Sveriges största sjö! Vänerleden är en 64 mil lång cykelled indelad i fyra etapper som tar dig via skärgårdslandskap, skogslandskap och bördig åkermark.

Ta dig hit: linje 500 eller 800.

Läs mer på vanerleden.seLånecyklar i Karlstad

Värmlandstrafiks lånecykel

Lånecyklar

På Karlstad centralstation och busstationen finns cyklar som du kan låna gratis upp till 24 timmar. Med en lånecykel kan du smidigt nå allt som Karlstad erbjuder.

Läs mer härTa med cykeln på bussen

Cykel på buss

För den som vill cykla Unionsleden, Vänerleden eller Klarälvsbanan i sommar finns möjlighet att ta bussen dit eller hem eller en bit på vägen. Mellan den 12 juni och 13 augusti kan du ta med cykeln på utvalda linjer som passerar lederna.

Läs mer här

I vår reseplanerare ser du när bussen eller tåget går. Den finns på startsidan på vår webb eller i vår app Värmlandstrafik. Vissa av turerna är anropsstyrda, de är markerade med ett A. Det är resor som du behöver förbeställa och det gör du enklast i vår app.

I vår app Värmlandstrafik kan du köpa biljett. Du betalar med bankkort, Swish eller faktura. Du kan också köpa biljett ombord. Föraren hjälper dig och du betalar med bankkort eller med reskassa på resekort.

Läs mer

För enstaka resor är enkelbiljett det bästa valet, priset avgörs av hur långt du vill resa och din ålder. Reser ni flera tillsammans finns biljetten Duo/Familj, med denna enkelbiljett reser upp till fem personer (max två personer över 20 år) på samma biljett. Värmlandstrafik har också dygnsbiljetter (24 eller 72 timmars).

Läs mer

Sommarbiljetten Med vår Sommarbiljett reser du obegränsat i hela Värmland till ett riktigt bra pris.
In english For those of you who are visiting Värmland and want to travel with us.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?