Till startsidan
Start /Biljetter /Så köper du din biljett

Så köper du din biljett

Du kan köpa din resa i appen, ombord på våra bussar och tåg, på våra biljettombud, i automaterna och i webbutiken. Läs mer om de olika köpkanalerna.

Med vår app Värmlandstrafik kan du söka din resa och köpa mobilbiljett för våra bussar och tåg. Du kan också ladda ner tidtabeller och se i realtid när bussen kommer till din hållplats.

Du kan köpa biljett i förväg vid köp i appens reseplanerare och du aktiverar själv biljetten innan du går ombord. Vid köp av tätortsbiljett via Köp biljett väljer du i samband med köpet om biljetten ska aktiveras direkt eller om du vill spara den vilande och aktivera den själv i samband med resan.

Köpet kan ångras innan biljetten blivit aktiverad.

Återresa på samma biljett går bra inom biljettens giltighetstid.

Du kan köpa gruppbiljett till max 30 personer i regiontrafik och till 10 personer i tätortstrafik.

Fler biljettyper i appen

 • Duo/Familj. Är ni flera som reser tillsammans får ni rabatt. Duo/Familj gäller för max 5 personer varav högst två över 20 år. Rabatten blir upp till 50 procent beroende på hur många ni är som åker tillsammans. Duo/Familj finns som ett val när du väljer ålderskategori på din enkelbiljett.
 • 24- och 72-timmars. För dig som ska åka mycket under en eller några dagar finns våra korttidsladdningar för 24 eller 72 timmar. Du väljer om du vill resa i tätort eller i hela länet.
 • Flex 10/60. Vår populära periodbiljett Flex 10/60 finns också i appen. Du köper 10 resdagar att använda som det passar dig inom en 60-dagarsperiod. Läs mer om hur den gäller här.
 • 30-dagars periodbiljett ger de mest prisvärda resorna. Fritt resande inom valt område inom 30 dagar från aktivering.
 • Sommarbiljett. Gäller för resor i hela länet under sommaren och finns för alla åldrar.

Inför första köpet

Ladda ner appen Värmlandstrafik via App Store här!

Ladda ner appen Värmlandstrafik via Google Play här!

Första gången du köper en mobilbiljett behöver du aktivera ett (eller flera) betalsätt. Det gör du med några få uppgifter direkt i mobilen. Sedan är det enkelt att betala med antingen Swish, bankkort (du bekräftar ditt köp med Bank-ID) eller Klarna-faktura.

Om du är under 18 år och vill använda mobilbiljett behöver du få hjälp av en vuxen att koppla den till en betaltjänst, innan du köper din första mobilbiljett.

Mitt konto

På Mitt konto registreras biljetter med giltighetstid för fyra dygn eller längre, vilket i vårt nuvarande biljettutbud i appen kommer att omfatta Flex 10/60 och Sommarbiljetten.

Det innebär att de biljetter som är registrerade på ditt konto följer med över till den nya mobilen om du skulle byta mobil, och du behöver inte kontakta vår kundservice för att få biljetten ersatt. Du registrerar ditt konto först i samband med att du köper en Flex 10/60-biljett, genom att registrera ditt mobilnummer och/eller e-postadress.

Resa med din mobilbiljett

Skanna QR-koden på din mobilbiljett i biljettläsaren framme hos föraren (inte i den bakre kortläsaren) på Värmlandstrafiks bussar. Ombord på Värmlandstrafiks tåg saknas skanner. Visa upp din mobilbiljett för tågvärden.

Mobilbiljetter som saknar QR-kod visar du upp för föraren när du går ombord.

Biljetter köpta i appen Karlstadsbuss gäller på både gula och orangea bussar inom biljettzon 350, stadstrafiken i Karlstad.

Hållplatstider och karta

I appen kan du söka i reseplaneraren och köpa din resa snabbt och bekvämt. Du kan även se i realtid om bussen eller tåget är i tid till din hållplats.

Dina resor sparas under Sök resa. Där har du en förprogrammerad reseplanerare med karta, och kan alltid se när nästa resa är möjlig.

Trafikstörningsinformation

Under Trafikinformation i appens meny finns trafikstörningsinformation; förseningar, information om stängda hållplatser, omlagda linjer eller planerade banarbeten.

Företagsresor i mobilen

Vår tjänst Företagskonto innebär att arbetsgivaren som anslutit sig till tjänsten kan låta sina anställda enkelt betala sina tjänsteresor hos Värmlandstrafik direkt genom appen. Biljetten kommer i mobilen och betalningen för resan sker genom en faktura till arbetsgivaren en gång per månad. Läs mer om Företagskonto här.

Res i andra län

Du kan också byta region och få reseinformation från andra delar av landet. Med appen kan du köpa mobilbiljett även för resor med Länstrafiken i Norrbotten, Länstrafiken i Västerbotten, Västernorrlands länstrafik, Luleå lokaltrafik, Länstrafiken Jämtland, Ultra (Umeå Lokaltrafik), Dalatrafik, Västmanlands lokaltrafik, Länstrafiken Örebro, Länstrafiken Sörmland, Jönköpings länstrafik och Kalmar länstrafik.

Tillgänglighet

Tillgänglighetsredogörelse Karlstadsbuss app

Tillgänglighetsredogörelse Värmlandstrafiks app

Vi har biljettombud runt om i Värmland – allt från våra egna kundcenter vid busstationen och Centralsjukhuset i Karlstad till privata butiker.

Hos alla biljettombud kan du ladda ett nytt eller ett befintligt Värmlandskort med period eller med reskassa, köpa enkelbiljetter, kolla kortsaldo och aktivera vilande period. Vid vårt Kundcenter vid busstationen i Karlstad, vid vår disk vid huvudentrén på Centralsjukhuset, Arvika Resecentrum kan du även köpa våra årskort. Hos biljettombuden i Karlstad tätort kan du köpa produkter till både Värmlandskortet och Resekortet.

I tabellen nedan kan du se vems produkter försäljningsstället säljer.

Våra biljettombud och biljettautomater på kartan. Klicka på Försäljning

Våra biljettombud

Arvika:

Charlottenberg:

 • Pressbyrån Helga Görlins gata 1, telefon: 0571-205 00

Ekshärad:

Filipstad:

Forshaga:

Glava:

Grums:

Hagfors:

Karlskoga:

Karlstad:

Kil:

Kristinehamn:

Lesjöfors:

Molkom:

Munkfors:

Råda:

Skoghall:

Slottsbron:

Storfors

Sunne:

Säffle:

Torsby

Vålberg:

Väse

Årjäng:

Vi har två webbutiker en för Värmlandskortet (Värmlandstrafik) och en för Resekortet (gamla Karlstadsbuss). I våra webbutiken kan du ladda på ditt befintliga busskort, se saldo på din reskassa, hur många dagar som finns kvar på din period och spärra ditt resekort om du tappar det och det är registrerat. Läs mer om webbutiken.

Ombord på Värmlandstrafiks bussar och tåg i regiontrafik kan du köpa enkelbiljett hos föraren eller tågvärd och betala med reskassa eller bankkort. Du kan också fylla på reskassa eller ladda på period till ditt resekort och du betalar med bankkort. Tågen erbjuder dock ett begränsat utbud av periodbiljetter i form av Flex 10/60 och 30-dagars. Det inte går att köpa periodbiljett eller ladda reskassa ombord på stadstrafiken i Karlstad.

Reser du enbart inom stads- eller tätortstrafik kan du köpa en enkelbiljett genom att helt enkelt hålla upp ditt resekort mot kortläsaren. Då dras ett belopp från din reskassa och biljetten laddas på kortet. Beloppet motsvarar vuxenpris. Om du är ungdom, skolungdom, senior eller student behöver du kategorisera ditt kort så rätt pris dras. Det hjälper vårt kundcenter och våra biljettombud till med.

Vid betalning med bankkort ombord på stadstrafiken i Karlstad gäller följande priser: enkelbiljett 49 kr (oavsett ålder), Duo/Familj 99 kr.

I förväg

Köp gärna din biljett i förväg i vår mobilapp, hos något av våra biljettombud eller i våra biljettautomater.

Värmlandskortet och Resekortet är våra busskort som du kan använda som betalkort (reskassa) eller för periodbiljett. Eller bådadera.

 • Korten är opersonliga. Med reskassa kan du köpa enkelbiljetter för ett helt sällskap. En periodladdbiljett kan också användas av flera personer men inte på samma resa. Tänk på ålderskategorierna. En vuxen får till exempel inte åka på periodladdbiljett med ungdomsrabatt.
 • Värmlandskortet och Resekortet ser olika ut men fungerar på precis samma sätt. De laddas dock i olika webbutiker.
 • Den reskassa eller periodbiljett du laddar på kortet ligger kvar två år efter sista uppvärdering eller användning.
 • Värmlandskort och Resekort finns att köpa och ladda på våra försäljningsställen. Själva kortet kostar 30 kr och sedan fyller du det med periodbiljett eller reskassa. Eller både och. Här hittar du våra försäljningsställen.
 • Vill du spärra ditt kort om du tappar det? Då måste kortet vara registrerat. Det räcker inte med att du skriver upp numret på kortet och sparar det. Kortnumret är det 13-siffriga numret längs långsidan på kortet.

Registrera ditt kort i webbutiken.

Vi har biljettautomater som står vid olika resecentrum och stationer. Här kan du köpa enkelbiljett, ladda reskassa och periodbiljett på ditt Värmlandskort eller resekort, se kortsaldo och aktivera vilande period.

Du betalar med bankkort eller reskassa.

Våra försäljningsställen och biljettautomater på kartan. Klicka på Försäljning

Här finns våra biljettautomater

 • Arvika, Järnvägsstationen
 • Charlottenberg, Resecentrum
 • Fagerås, Järnvägsstationen
 • Grums, Resecentrum
 • Hagfors, Busstationen
 • Karlstad, Centralstationen (en på västra sidan och en på östra sidan om stationshuset)
 • Karlstad, Busstationen (inne i bussgaten)
 • Karlstad, Centralsjukhuset
 • Karlstad, Ruds centrum
 • Karlstad, Stora torget (södra)
 • Karlstad, Stora torget (norra)
 • Karlstad, hållplats Drottninggatan
 • Kil, Resecentrum
 • Kristinehamn, Resecentrum
 • Sunne, Resecentrum
 • Säffle, Resecentrum
 • Torsby, Resecentrum
 • Töcksfors, Centralen
 • Årjäng, Busstationen

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?