Planerade banarbeten i Värmland

I år kommer det att hända mycket på och omkring spåren i Värmland för att förbättra tågtrafiken. Bra tycker vi! På Värmlandsbanan ligger exempelvis många mil av slitna järnvägsspår – räls, slipers och växlar – som Trafikverket under 2022 ska börja byta ut. Men banarbetena påverkar också vår tågtrafik under den tid som det arbetas på spåren.

Tabellen visar vilka tågsträckor vi behöver ställa in och under vilka tider. Allt eftersom vi har klart om och hur tågtrafiken ersätts fyller vi på tabellen med länkar till denna information.

Så här läser du tabellen nedan, exempel:

Vecka 32, torsdag den 11 augusti, är all tågtrafik på sträckan mellan Karlstad och Degerfors inställd mellan kl 07.49 och 15.59. Information om ersättningstrafik finns i länken till höger.

Syns inte hela tabellen? Du kan skrolla åt höger med hjälp av listen längst ner i tabellen.

Banarbeten i höst

Denna tabell uppdateras kontinuerligt.

Banarbeten som påverkar vår trafik under 2022.

VeckaDagDatumSträckaTidmer information
48Lördag3 decemberCharlottenberg-Arvika08:00-15:00Du hittar ersättningsbussar samt ordinarie busslinje 100 i Reseplaneraren.

Hitta ersättningstrafiken i Reseplaneraren

Ersättningsbussarna hittar du också i Reseplaneraren i Värmlandstrafiks app och på här på webben. Ersättningsbussarna kallas där ”Ersättningsbuss Tåg”. De inställda tågavgångarna är borttagna ur reseplaneraren.

Andra tågoperatörer

Information om hur banarbetena påverkar SJs trafik hittar du här. Samt i SJs reseplanerare.


Skriv ut sida