Till startsidan
Start /Res med oss /Trafikinformation /Planerade banarbeten /Ersättningstrafik Torsby-Karlstad

Ersättningstrafik Torsby-Karlstad

Den 15 april börjar Värmlandstrafik att köra en ny tillfällig busslinje som ett komplement till den reducerade tågtrafiken på linje 74 på Fryksdalsbanan.

Den nya busslinjen heter 274 och kommer att köras året ut mellan Torsby och Karlstad. Det är också så länge som vi inledningsvis planerar att köra tågtrafiken på Fryksdalsbanan med färre avgångar.

Den här linjen körs i vår egen regionbusstrafik och den är tillfälligt insatt som ett komplement till den reducerade tågtrafiken. Vår förhoppning är att detta ska öka tillförlitligheten och att det ska kännas tryggare att resa mellan Torsby och Karlstad framöver.

Linjen följer Fryksdalsbanan och stannar vid tågstationerna i de större orterna samt vid busshållplatser längs med E45 vid de mindre stationerna.

Körs i Värmlandstrafiks regionbusstrafik

I och med att trafiken nu körs med Värmlandstrafiks bussar har du möjlighet att följa bussen på karta i Värmlandstrafiks app samt lättare visera och köpa biljett ombord.

Nya tidtabeller

De nya tidtabellerna för linje 74 och linje 274 gäller från och med 15 april och finns på Värmlandstrafiks webbplats och i reseplaneraren.

Grundtidtabell linje 74 och 274 från 15 april (pdf) Pdf, 326 kB.

Grundtidtabell linje 74 och 274 från 22 april då arbete på Hamngatan påbörjas (pdf) Pdf, 301 kB.

Banarbete pågår – Se hur linje 74 påverkas vecka för vecka här

Ersättningsbussar vid akut inställda avgångar samt vissa banarbeten

Ersättningsbussarna som används tidigare kommer framöver endast att sättas in vid akut inställda avgångar samt vissa planerade banarbeten.

Förändringar i inställda tågavgångar

I samband med att linje 274 startar gör Värmlandstrafik också några förändringar i vilka tågavgångar som ersätts med buss. Den nya reducerade tidtabellen körs från och med den 15 april utan avgången 08.06 (tåg 8960) från Torsby samt avgångarna 06.06 och 16.19 från Karlstad (8951 och 8965).

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?