Till startsidan
Start /Om Värmlandstrafik /Varumärkesresan

Varumärkesresan

All kollektivtrafik i Värmland under ett och samma varumärke. Det blir verklighet under 2023. Med start 11 december började arbetet att smälta samman Karlstadsbuss och Värmlandstrafik under namnet Värmlandstrafik.

Karlstadsbuss + Värmlandstrafik = Värmlandstrafik

Vi förändrar för att göra hela din resa lättare. Tillsammans ska vi skapa enkla, smarta och attraktiva resor som passar livets olika faser. Som idag, fast med ett gemensamt namn och gemensamma muskler.

Förändringarna syns redan på många av våra bussar och hållplatser och nu har även denna webbplats tagit en ny form.

Både stadstrafiken i Karlstad (tidigare Karlstadsbuss) och Värmlandstrafik berörs av förändringen. Inte minst då en ny grafisk profil med tydligare koppling till Region Värmland ska sjösättas. Störst blir förändringen för Karlstadsbuss som byter namn, något som syns redan inför tidtabellsskiftet då tidtabeller, anslag och information har Värmlandstrafik som avsändare.

Du fortsätter att resa på samma sätt

För dig som reser med oss är själva resan i dagsläget inte särskilt annorlunda jämfört med ifjol. Du kan precis som tidigare resa med både Karlstadsbuss och Värmlandstrafiks appar och kort och både webbplatser och appar fungerar precis som vanligt vid skiftet.

På gång

  • Ny webbplats för varmlandstrafik.se där även Karlstadsbussinformation finns med. Nuvarande karlstadsbuss.se har släckts ned.
  • Ny design på Värmlandstrafiks app. Karlstadsbuss app lever kvar tills vidare.
  • Alla bussar i stadstrafiken i Karlstad har fått Värmlandstrafiks logga. Ingen förändring i färger på bussarna, stadstrafikens bussar är fortsatt orangea.
  • Kundcenter och ombud kommunicerar enbart Värmlandstrafik, allt byts ut till nya profilen.

Det här händer 2023

  • Du som idag använder Karlstadsbuss digitala kanaler styrs över till Värmlandstrafiks digitala kanaler.
  • Ny gemensam webbplats för all kollektivtrafik i Värmland.
  • Ny app.
  • Karlstadsbuss Facebooksida släcks ned i början av april.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?