Enkelbiljett

 

 

Så här ser kartan för våra enkelbiljetter ut. Varje enkelbiljettzon har en siffra på kartan, zonen är oftast en kommun. Klicka på det svarta blocket Sifferzoner om du vill se vilken kommun som motsvaras av de olika siffrorna på kartan. Vilken zon din hållplats finns i kan du se på den här kartan. Zonerna syns när du väljer Biljettzoner i kartans meny.

Där det går tätortstrafik (Arvika, Säffle, Kristinehamn, Torsby och Hammarö-Karlstads tätort) har tätorten en egen slags enkelbiljett.

Våra enkelbiljetter gäller för ålderskategorierna: skolungdom (0-19 år), ungdom (20-25 år) och vuxen (från 26 år). Från och med 12 december 2021 finns även enkelbiljetter för senior och student.

Priset för enkelbiljetten varierar beroende på vilken typ av biljett du köper och genom vilken säljkanal. För aktuella priser klicka här.

Våra enkelbiljetter

Enkelbiljett länet

Priset och giltighetstiden för en enkelbiljett beror på hur många zoner du åker i (se kartan ovan). I de flesta fall behöver du inte betala för mer än fyra zoner, även om du reser längre.

Närresa

Om du åker högst 10 km efter samma linje ska du säga till bussföraren att du vill köpa en närresa. Den kostar som en tätortsbiljett och kan enbart köpas ombord på bussen. Biljettmaskinen räknar ut avståndet mellan hållplatserna och gränsen för närresa går vid exakt 10 km. Om bussen åker en något annan väg i en riktning kan det bli närresa åt ena hållet men inte åt det andra mellan två hållplatser.

Närresan syns tyvärr inte i vår reseplanerare och kan inte köpas i vår mobilapp.

Enkelbiljett tätort

Vi har tätortszoner med särskilda tätortspriser i Arvika (zon 91), Kristinehamn (zon 31), Säffle (zon 71), Hammarö-Karlstad (zon 350) och Torsby (zon 61). Zon 350 är hela Hammarö kommun och Karlstads tätort, med Alster, Skattkärr, Vallargärdet och Skåre. Tätortsbiljetten gäller både på regionbussar och tätortsbussar inom tätortszonen. Åker du in i eller ut ur en tätortszon räknas tätortszonen in i den större zonens pris.

Mobilbiljett

I vår mobilapp kan du köpa våra enkelbiljetter för resa med våra bussar och tåg. Läs mer här.

Förköpsbiljett

Enkelbiljett som du köper i förväg hos våra försäljningsställen eller i någon av våra biljettautomater kallas förköpsbiljett.

Den gäller för en enkelresa för en person på våra bussar och tåg, inom fem dagar från inköpsdatum. När du börjat resan måste du resa färdigt samma dag. Du kan inte åka tillbaka på samma biljett när du åker på förköpsbiljett.

Duo/Familj

Gruppbiljetten Duo/Familj gäller för er som reser tillsammans. Duo/Familj gäller för max fem personer varav 1-2 personer över 20 år och 3-4 personer under 20 år och säljs till förmånligt pris. Medföljande barn under 7 år räknas in i de 3-4 personer under 20 år som ingår i biljetten.

Mer om enkelbiljetter
Våra biljetter och kort på tåg
Priser enkelbiljetter


Skriv ut sida