Till startsidan
Start /Res med oss /Centralsjukhuset Karlstad

Centralsjukhuset Karlstad

För dig som reser till och från Centralsjukhuset har vi en tät trafik av såväl kollektivtrafik som servicelinjer. Välkommen ombord!

Hållplatsen heter Centralsjuhuset och finns strax utanför sjukhusets huvudentré. Vid entrén finns en digital skärm med avgångstider för både servicelinjerna och den allmänna kollektivtrafiken.

Karta över hållplats Centralsjukhusets olika lägen. A = Buss. B = Buss. C = Servicelinjer Värmland. D = Servicelinjer Örebro - Uppsala.

Så här är hållplats Centralsjukhusets fyra busslägen placerade. Vid läge A och B stannar kollektivtrafikens bussar. Vid läge C stannar de servicelinjer som går i Värmland. Vid läge D går den stora servicelinjebussen som går till Örebro och Uppsala. Läge C och D börjar användas den 17 juni.

Resor med kollektivtrafiken

Värmlandstrafik har en tät busstrafik till och från busshållplats Centralsjukhuset. Här går vår linje S (snabbusslinjen) samt linje 10, 11, 902 och 904. Linjerna tar dig bland annat vidare till busstationen och Stora torget där du kan byta till andra linjer.

I Värmlandstrafiks reseplanerare i appen och på varmlandstrafik.se kan du se alla avgångar och planera din resa.

Gul eller orange buss?

I Värmland har vi två olika färger på våra bussar. De orangea bussarna är stadsbussar och trafikerar Karlstad, de gula bussarna är regionbussar och de trafikerar hela Värmland.

Med biljetterna som du köper i Värmlandstrafiks app och hos våra ombud kan du åka med båda typerna av bussarna, men viktigt att ha koll på är de olika zonerna för regionbussarna.

Resor med servicelinjer

Beskuren karta över hur Värmlandstrafiks servicelinjer går i Värmland

Större karta över Värmland och de servicelinjer som stannar vid Centralsjukhuset (pdf) Pdf, 142 kB.

Servicelinjerna går mellan sjukhus och större vårdcentraler runt om i Värmland och många av den stannar vid Centralsjukhuset. Trafiken körs med speciella minibussar som är helt anpassade för personer med funktionsnedsättning avseende syn, hörsel och rörelse.

Linjerna skiljer sig från andra typer av sjukresetransporter då trafiken går på bestämda tider enligt en tidtabell.

Servicelinjen mot Uppsala och Örebro

Några av våra servicelinjer går från Karlstad till Örebro och Uppsala. Bussarna är nya och lite större och utrustade i ett samarbete med ambulanssjukvården, som också bemannar bussarna med sjukvårdspersonal.

OBS! Den 17 juni byter Servicelinjerna hållplats, från att trafikera Klarälvsentrén till att gå från huvudentrén.

Du behöver ha ett bokat vårdbesök för att resa med servicelinjen och du bokar din plats hos Värmlandstrafiks bokningscentral.

Tidtabeller och mer information om Värmlandstrafiks servicelinjer

Kontakta Värmlandstrafiks beställningscentral

Taxi och specialfordon går från Klarälvsentrén och huvudentrén

Servicetrafikens taxibilar och specialfordon hämtar och lämnar vid Klarälvsentrén, huvudentrén samt även vid annan entré vid behov. Detta bestäms när du beställer din resa hos Värmlandstrafiks beställningscentral. Förarna parkerar strax utanför entrén till sjukhuset och hämtar dig inne på sjuhuset.

När du väntar på din bokade serviceresa

Servicetrafiken har ett dedikerat sittplatsområde direkt vid huvudentrén, där du som väntar på servicetrafikens olika transporter kan vänta.

Fri sjukresa med kollektivtrafik

Du reser kostnadsfritt till vissa vårdbesök om du reser med våra bussar och tåg i den allmänna kollektivtrafiken. Med en vårdbiljett direkt i Värmlandstrafiks app reser du enkelt till regionens sjukhus, tandvårdsmottagningar, vårdcentraler och mottagningar.

Läs mer om vårdbiljetten här

Ansök om vårdbiljetten här (frisjukresa.varmlandstrafik.se)

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?