Till startsidan
Start /Nyhetsarkiv /Nu kan allmänheten åka med alla skolbussar i Grums
Mixtrafik

Nu kan allmänheten åka med alla skolbussar i Grums

Med start idag öppnar vi upp för bokning av platser på skolbussar som går via Slottsbron till Grums. Därmed blir Grums den första kommunen i Värmland som erbjuder mixtrafik på all skoltrafik i kommunen. 

Detta innebär att allt fler kan ha nytta av skolbussarna som körs varje morgon och eftermiddag runt om i Grums. Bokningen görs på bokningssidan som du loggar in med via bank-id för att säkerställa tryggheten ombord på skolbussarna. Antalet platser på skolbussen och turens rutt kommer att skifta något från dag till dag, eftersom det är de skolskjutsberättigade elevernas behov som går först. 

Fler kommuner kommer att få mixtrafik 

Pilotprojektet mixtrafik lanserades i Grums våren 2022 på skolbussturer via Borgvik och Värmskog och är mycket uppskattat. Sedan tidigare finns mixtrafik i Grums, Arvika och Kil. Nu arbetas det med att framöver lansera tjänsten i fler kommuner runt om i Värmland.

Läs mer om mixtrafik här.

Så här gör du för att boka en resa

  1. Logga in med bank-id på vår bokningssida: mixtrafik.varmlandstrafik.se.
  2. Välj resenär. Du kan lägga till flera resenärer som du kan boka en resa åt. När du lägger till en resenär så sparas personen i dina personuppgifter. Därefter kan du boka resa till personen och du kan skicka bokningsbekräftelse (gäller som biljett) som du bokat resan åt.
  3. Sök på det närområde du vill resa i. Fyll i vilken hållplats du vill resa från och till, så ser du om det finns en ledig plats på en buss som kör sträckan som du vill resa.
  4. När du hittat en ledig plats kan du enkelt göra en bokning. Du får en bekräftelse som du visar upp för föraren i samband med resan. Du kan också dela biljetten via sms om det inte är du själv som ska resa.

Du kan senast boka din resa 30 minuter innan turen startar (från första hållplats), max en vecka i förväg. Det är möjligt att ha flera bokningar samtidigt.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?