Tidtabellsskifte 11 december – alla nyheter!

Publicerad

Söndagen den 11 december byter vi tidtabeller inför 2023. Samtidigt gör vi justeringar i linjenät, sänker priser och smälter samman Karlstadsbuss och Värmlandstrafik.  Här har vi samlat alla stora förändringar, både i stadstrafiken i Karlstad och i regiontrafiken.

Tabeller för busstrafiken

Du hittar nya alla nya turer och tider i reseplaneraren här på webben eller i appen Vämlandstrafik – givetvis inkluderat stadstrafiken i Karlstad (tidigare Karlstadsbuss).  Alla tabeller finns även som pdf-filer här och vill du kan du beställa en Personlig tidtabell och få ett specialkomponerat tidtabellshäfte i mejlen eller tryck och hemskickad.

Förändrad stadstrafik i Karlstad

För att skapa en bättre helhet i linjeutbudet i Karlstad har några av stadstrafikens (tidigare Karlstadsbuss) linjer dragits om eller justerats. Här har vi samlat det du behöver veta om justeringarna.

Justerad trafik till och från Edsgatan

Linje 401 slutar att trafikera Edsgatan för att ta en snabbare väg mellan Molkom och Karlstad via riksväg 63. Samtidigt får stadstrafikens linje 4 ny linjesträckning och förlängs från Norra Stockfallet till Edsgatan. Mer information hittar du här.

Tre avgångar i timmen Molkom-Karlstad

Du som reser mellan Molkom och Karlstad får en uppväxlad busstrafik under pendlingstiderna. Då blir det tre avgångar i timmen, jämfört med dagens timmestrafik, när du väljer mellan linje 300, 400 eller 401. Förändringen innebär att linje 300, 400 och 401 får ändrade avgångstider. Linje 401 slutar också att trafikera Edsgatan för att i stället ta den snabbare vägen mellan Molkom och Karlstad via RV63.

Läs mer om detta här!

X-linjen i Säffle blir permanent – ersätter linje 80

På söndag blir pilotprojektet X-linjen i Säffle en del av Värmlandstrafiks ordinarie utbud. Linje 80, med betydligt färre resande, kommer då att avvecklas för att finansiera förändringen. De anropsstyrda linjerna, linje 84 till 87, kommer att gå enligt oförändrad tidtabell. Läs mer här.

Ny linjedragning för 505

Vid tidtabellsskiftet den 11 december 2023 sker en förändring på linje 505 i Bäckhammar tätort. Där ersätter nu den nya centrumhållplatsen, Bäckhammar centrum, hållplatserna Bäckhammars Bytespunkt, Bruket och Torpa. I och med det trafikerar linje 505 inte längre Långerudsvägen, utan vänder vid centrumhållplatsen och kör tillbaka till riksväg 26 via norra utfarten till Bäckhammar.

Tabeller för tågtrafiken

Du hittar nya alla nya turer och tider i reseplaneraren här på webben eller i appen Vämlandstrafik . Alla tabeller finns även som pdf-filer här

Observera! Trafikverket sätter en ny tidtabell och helt nya verktyg och gränssnitt för att trafikplanering i rullning. Det blir ett skifte som påverkar mer eller mindre samtliga gränssnitt, arbetssätt och rutiner hos Trafikverket så oförutsedda saker kan hända. Planera därför din resa lite extra om du ska resa i samband med den 11 december och håll koll på trafikläget, på varmlandstrafik.se, i appen eller på Trafikverkets webbplats: www.trafikverket.se/trafikinformation/tag

Sänkta priser

Den 11 december gör vi en historisk sänkning av priserna på våra enkelbiljetter. Störst blir sänkningen för dig som åker allra längst (upp till 25 procent). Dessutom kommer ingen av våra periodbiljetter att prishöjas inför nästa år. Du hittar alla nya priser här. 

Karlstadsbuss + Värmlandstrafik = Värmlandstrafik

All kollektivtrafik i Värmland under ett och samma varumärke. Det blir verklighet under 2023. Nu börjar arbetet att smälta samman Karlstadsbuss och Värmlandstrafik under namnet Värmlandstrafik. Inför tidtabellsskiftet har vi stripat om de flesta bussarna i stadstrafiken i Karlstad med ny logotyp och allt nytt informationsmaterial har Värmlandstrafik som avsändare. Följ alla etapper i vår varumärkesresa här.