Så gäller Karlstadsbuss gymnasiebiljett

Elever som bor i Karlstad och går i någon av gymnasieskolorna i Karlstad, som har mer än 6 km till skolan och som kan resa till och från skolan med Karlstadsbuss, får Karlstadsbuss gymnasiebiljett. Den finns för nedladdning digitalt i Värmlandstrafiks app och som en period till Resekortet.

Giltighetstid och giltighetsområde

  • Dygnet runt alla dagar i veckan under höstterminen (15 augusti – 31 december 2021) och under vårterminen (1 januari – 15 juni 2022).
  • Gäller på höstlov, jullov, sportlov och påsklov men inte på sommarlovet.
  • På Karlstadsbuss och Värmlandstrafiks bussar inom zon 350. Vilka hållplatser som ingår i zonen kan du se på den här kartan. Zonerna kommer fram när du väljer Biljettzoner i kartans meny.
  • För att biljetten ska kunna visas i appen när du kliver ombord så behövs ingen wifi eller surf. De gånger som mobilen behöver ha wifi eller surf är första gången när du hämtar hem biljetten till appen och någon gång (det räcker med en) under dygnet så biljetten uppdateras.
  • Gymnasiebiljetten gäller inte som delbetalning eller i kombination med andra biljetter vid resor utanför giltighetsområdet.

Mer information om vad som gäller för Karlstadsbuss gymnasiebiljett hittar du här på Karlstad kommuns webbplats.


Skriv ut sida