Till startsidan
Test

Bussklubben

Sveriges första och roligaste skoltrafikapp för barn i Värmland. Finns just nu i Kristinehamn, Storfors, Kil, Munkfors, Torsby, Sunne, Arvika och Grums!

Illustrerad bild på en kvinnlig förare, det är en gul bakgrund. 

Om Bussklubben

Idag har omkring 3 000 skolskjutsberättigade barn i Värmland tillgång till appen Bussklubben. Syftet med appen är att både barn och deras vårdnadshavare snabbt kan nås med trafikinformation men också att göra resan till skolan roligare. Idag har barn i Kristinehamn, Storfors, Kil, Torsby, Munkfors, Sunne, Grums och Arvika tillgång till appen men målet är att lansera den i länets alla kommuner.

Från appen Bussklubben som visar hur notiserna ser ut. 

Funktioner för både barn och vårdnadshavare

Bussklubben innehåller en rad smarta funktioner så som störningsinformation i notisform, realtidskarta, som visar var bussen är, samt roliga spel och quiz. Som vårdnadshavare får du bland annat tillgång till störningsinformation som berör ditt barns resa och en notis när ditt barn har stigit på och av bussen.

Tre olika bilder som visar hur en avatar, hemskärmen och klubbhuset ser ut i appen Bussklubben. 

Roligare resa till och från skolan

Resan till och från skolan med skolbussen blir mer underhållande med spel där barnen samlar diamanter som kan bytas mot fina prylar till bussens klubbhus. Genom de gemensamma spelen i appen ökar sammanhållningen ombord på bussen.

Två iphones som visar Bussklubben, ena mobilen med notiser och andra mobilen visar funktionen buss på karta. 

Funktionen buss på karta

En av de mest omtyckta funktionerna i appen är buss på karta, som låter användare se var deras skolbuss befinner sig i realtid. På så sätt är det möjligt att se när det är dags att gå ut till sin hållplats, ha koll på om bussen är någon minut sen eller tidig. Om bussen inte går som planerat får både du som vårdnadshavare och barnet en störningsnotis.

Bild från en workshop där Sticky beat frågade skolelever hur de ville att Bussklubben skulle se ut. 

Arbetet bakom Bussklubben

2019 påbörjade arbetet att utveckla en digital tjänst för att nå ut med störningsinformation till elever som åker skolbuss. Under hösten 2020 gick appen live och Grums var den första kommunen i Värmland som fick testa appen. Snart finns appen i hela Värmland!

Så får du tillgång till Bussklubben

Gör så här:

  1. Du som vårdnadshavare loggar in på minasidor.varmlandstrafiken.se. Väl inne klickar du på Skoltrafik och väljer sedan Bussklubben.
  2. Fyll i formuläret och få en digital QR-kod, som du och ditt barn sedan använder för att låsa upp appen.
  3. Appen laddar du hem här:
    Ladda ner Bussklubben i App Store
    Ladda ner Bussklubben i Google Play

Frågor och svar

Du laddar ner appen där du vanligtvis laddar ner appar, Google play eller AppStore.

Nej, appen är helt gratis att använda. I nuläget kan skolskjutsberättigade elever och vårdnadshavare i Kristinehamn, Storfors, Kil, Torsby, Munkfors, Sunne, Grums och Arvika använda appen.

Idag har barn i Kristinehamn, Storfors, Kil, Torsby, Munkfors, Sunne, Grums och Arvika tillgång till appen men målet är att lansera den i länets alla kommuner. Tyvärr kan vi i nuläget inte svara på när Bussklubben kommer finnas tillgänglig i just din kommun.

Som vårdnadshavare måste man scanna en QR-kod som finns i barnets konto. Då skapas ett nytt närståendekonto som du kopplar ihop med barnets. Mejla supportmejlen om du får problem support@bussklubben.se .

Som vårdnadshavare kan du ha ett konto utan att barnet har ett konto, det finns två alternativ för att ordna det. Antingen så laddar du ner Bussklubben och följer instruktionerna som finns på sidan och har ett konto som skolelev. Det andra alternativet är att skaffa ett konto till barnet på en mobil eller ipad (valfri enhet), då kan du som närstående scanna koden som finns i barnets inlogg för att ansluta dig som närstående. Sedan behöver inte barnet använda appen för att du som närstående ska kunna få störningsinformation och se bussens position.

Det låter som en bugg, vårt tips är att testa igen. Du kan också testa att radera appen och ladda ner den igen. Om problemet kvarstår mejla oss på support@bussklubben.se så hjälper vi dig.

Ja, det sparas. Om barnet har en närstående kopplat på sitt konto kan hen återställa kontot genom att scanna en QR-kod som finns på den närståendes profilsida. Om det uppstår krångel med detta mejla support@bussklubben.se så försöker vi att hjälpa till så gott som möjligt.

Nej, det behöver du inte, utan du behöver endast koppla barnets nya konto till ditt närstående konto. Då ser du både barnets nya konto och gamla konto, så vårt tips är att ta bort det gamla kontot.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?