Till startsidan
HDMI-kabel

Digital infrastruktur

Digital infrastruktur är en förutsättning för digitalisering som i sin tur bidrar till ett tillgängligt, attraktivt och konkurrenskraftigt Värmland. En individ, ett företag, en kommun eller en region som inte följer med när samhället digitaliseras tappar i utvecklingsförmåga.

Var vi än befinner oss och oavsett situation förväntar vi oss tillgång till det digitala samhället. Det är något som också är avgörande för det värmländska näringslivets utveckling. Därför får digital infrastruktur och därigenom digitalisering en allt större betydelse i det regionala utvecklingsansvaret.

Region Värmland arbetar för att samla många olika aktörer, som kommuner, nätägare och fiberföreningar, för att tillsammans utveckla den digitala infrastrukturen i Värmland. Det handlar dels om att hitta möjligheter till finansiering, men också om att påverka nationella och internationella aktörer i en riktning som gynnar Värmland. Framför allt handlar det om att göra. För utan gemensamma krafter och aktivt arbete riskerar Värmland att halka efter i utvecklingen.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?