Till startsidan
Start / Utveckling & tillväxt / Hämta material / Fakta i korthet / Värmlandsstrategin kopplat till EU:s fonder och program 2014-2020

Värmlandsstrategin kopplat till EU:s fonder och program 2014-2020

Syftet med den här publikationen är att visa exempel på hur ett urval av EU:s fonder och program knyter an till Värmlandsstrategins prioriterade områden.

Dokumentet är framtaget för att inspirera aktörer i Värmland som är intresserade av att arbeta i ett EU-projekt och som vill bidra till att nå målen i Värmlandsstrategin. Den första januari 2014 startade en ny programperiod för Europeiska unionens sammanhållningspolitik. För Värmland innebär EU:s olika fonder och program betydande finansieringsmöjligheter för länet. Pengar som ger oss bättre möjligheter att tillsammans med befintliga resurser förverkliga Värmlandsstrategin.

I detta faktablad presenteras och beskrivs de EU-program som är mest relevanta för Värmland. Det kan alltså finnas andra EU-program utöver de som presenteras här som ligger i linje med Värmlandsstrategin och som passar vissa projektidéer bättre.

Det finns en kort beskrivning av Värmlandsstrategins fyra prioriterade områden och strategins betydelse när du som aktör söker ett EU-projekt.

På sista sidan finner du en faktaruta om EU:s sammanhållningspolitik. Det finns även en kort sammanfattning av Värmlandsstrategin översatt till engelska. Detta för att underlätta för er som är intresserade av att samarbeta med partners i andra länder.

Ladda ner

Fakta i korthet 7: Värmlandsstrategin kopplat till EU:s fonder och program 2014-2020 (pdf) Pdf, 2 MB.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?