Till startsidan

Forum Jämställdhet

Den 7-8 februari arrangerades Forum Jämställdhet i Karlstad. Region Värmland och Karlstads kommun var värdar för Sveriges största jämställdhetskonferens höll till på Karlstad CCC.

Forum Jämställdhet är årets stora händelse för alla som arbetar med jämställdhet, där över 1 000 deltagare samlas för att få inspiration, kunskap och en chans att nätverka. Konferensen riktar sig till chefer, förtroendevalda, forskare och experter från offentlig och privat sektor, men det finns också ett öppet program och en utställning som vem som helst kan besöka utan krav på deltagarbiljett.

Ta del av korta axplock från det öppna programmet

Under det öppna programmet, som var gratis och öppet för alla, hade man möjlighet att höra olika aktörer berätta om aktuella frågor och satsningar kopplat till jämställdhet i ett 40-tal korta pass i olika format: föreläsningar, panelsamtal och kulturinslag.

Vi har sammanställt korta klipp från några av de talare som deltog på det öppna programmet, ur två viktiga perspektiv; organisation och näringsliv samt barn och ungdom.

Under respektive film ser du innehåll och när de olika inslagen börjar.

 • Om Forum Jämställdhet, Niklas Rask, projektledare Region Värmland (0.0)
 • Räddningstjänsten Karlstad, HR-specialist Sven Isaksson (0.50)
 • Schyst.se IUC Stål och verkstad, projektledare Louise Torevik (4.00)
 • Schyst.se Region Värmland, kommunikationsdirektör Hedvig Bergenheim (5.20)
 • Almi Värmland Jämställdhet är en tillväxtfråga, Anna Lundmark Lundberg (8.35)
 • Attraktionskraft Värmland, delprojektledare och HR-konsult Lena Witting, (10.20)
 • Prostitution och människohandel. Polisregion Bergslagen, Elin Eklöf, koordinator (0.11)
 • Alla Kvinnors Hus, HR-specialist Beatrice Nordström (3.55)
 • Nude på nätet. Sticky Beat, innovationsledare Andreas Stjärnhem (5.30)
 • Fokusområden samhällsengagemang, jämställdhet och miljö. Färjestads BK, projektledare Oliver Sundblad (8.20)
 • För ett jämställt samhälle och mot mäns våld. Föreningen Män, ordförande Lars Näsström (10.17)

Region Värmland och Karlstads kommun är värdar

Forum Jämställdhet flyttar mellan städer som har ett väl utvecklat jämställdhetsarbete. Konferensen arrangerades i Karlstad och Värmland för andra gången, första gången var 2018. Region Värmland och Karlstads kommun delade på det lokala värdskapet – bland annat genom att koordinera det öppna programmet, delta i utställningen, samarbeta med arrangören kring program och upplägg, och bjuda in till en värdmiddag den 7 februari, där vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset 2024 korades.

Vad är Forum Jämställdhet?

Forum Jämställdhet är Sveriges största konferens om jämställdhetsfrågor. Den arrangeras varje år av Sveriges Kvinnoorganisationer som är en politiskt obunden paraplyorganisation för kvinnorörelsen i Sverige.

Forum Jämställdhet samlar årligen över 1 000 deltagare från privat och offentlig sektor med ett fullspäckat program med föreläsningar, seminarier och metodverkstäder. Här koras även vinnaren av Svenska Jämställdhetspriset. Läs mer om konferensen och priset (forumjamstalldhet.se).

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?