Till startsidan

Parkering Centralsjukhuset Karlstad

Så parkerar du som är besökare och personal vid sjukhuset.

Lediga parkeringsplatser just nu

Via Apcoa parkings webbplats kan du se var det för tillfället finns lediga parkeringsplatser vid Centralsjukhuset. Enbart de parkeringsområden som har kameraregistrering visas. Parkeringsplatser som har automater är inte med.

Aktuell information om lediga parkeringsplatser just nu (apcoa.se)

Som besökare kan du parkera:

 • I parkeringshuset P12 utanför huvudentrén, öppet dygnet runt.
 • I parkeringsgaraget P60 intill Klarälvsentrén, öppet klockan 07.00–20.00.
 • Vid någon av de utvändiga parkeringsplatserna på sjukhusområdet P4/6, P9, P10 och P28.

Elektroniska skyltar utefter Rosenborgsgatan och Älvgatan visar var det finns lediga platser på de besöksparkeringar som har kameraregistrering, till exempel i parkeringshus 12 och parkeringsgarage P60, P4/6.

Karta centralsjukhuset (pdf) Pdf, 232 kB.

Parkeringssystemet Apcoa Park & Go

Parkeringssystemet Apcoa Park & Go innebär att ingen biljett, kort eller sms behövs. I stället läser en kamera av registreringsnumret på ditt fordon vid in- och utfart.

Systemet känner av hur länge bilen stått parkerad. Debitering sker per påbörjad timme.

Om du installerat appen Apcoa Flow är det således bara att parkera vid parkeringar som har kameraregistrering och gå därifrån.

För besökare är Apcoa Park & Go i drift i parkeringshuset P12 huvudentrén, parkeringsgaraget P60 intill Klarälvsentrén samt parkering P4/6.

Instruktion till hur du registrerar dig i appen Apcoa Flow

Apcoa Flow instruktion (pdf) Pdf, 3 MB.

För övriga parkeringsplatser än de som nämns ovan kommer de äldre parkeringsautomaterna för kortbetalning att finnas kvar tills vidare. När nuvarande parkeringsautomater byts ut gäller de nya taxorna.

Betalsätt

När du lämnar parkeringsplatser med kamerasystem har du fyra olika betalsätt att välja på:

1. Automatisk betalning

Automatisk betalning via appen Apcoa Flow. Avgiften dras per automatik varje gång du parkerar på sjukhusområdet. Innan du parkerar måste du registera dig direkt i appen med din e-postadress, ett giltigt kreditkort för betalningar och ditt fordons registreringsskylt.

2. Betalautomat

Betalautomat finns vid ingången till parkeringshuset samt utanför utfarten. Du parkerar, gör ditt ärende inne på sjukhuset. När du kommer tillbaka knappar du in ditt registeringsnummer i p-automaten och genomför din betalning direkt med kort. Därefter hämtar du bilen och åker ut, kameran registrerar då att du lämnat.

3. Via webben

Betala i efterhand online via webben, har du bråttom kan du i lugn och ro betala i efterhand på betala.apcoa.se. Du har 72 timmar på dig att betala.

4. Faktura

Om du inte betalar via app, betalautomat eller inom 72 timmar på betala.apcoa.se så skickas en faktura till fordonets ägare på aktuellt belopp. Då tillkommer även en fakturavgift på 59 kronor.

Parkeringsavgifter

Parkeringsavgifterna för besökare varierar på sjukhusområdet. Vid parkeringar som har kameraregistrering registreras avgiften per påbörjad timme.

Parkeringshuset P12 huvudentrén (kameraregistrering)

Vardagar klockan 07.00–17.00 betalar du 10 kronor per timme.
Vardagar klockan 17.00–07.00 samt helger betalar du 3 kronor per timme.

Parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén (kameraregistrering)

Vardagar samt helger klockan 07.00–20.00 betalar du 10 kronor per timme. Övrig tid är P60 stängt för besökare.

Parkering P4 och P6 infart via förlossningsinfarten (kameraregistrering)

Vardagar klockan 07.00–17.00 betalar du 6 kronor per timme. Övrig tid ingen avgift.

Parkeringsplats P3 utanför förlossningsentrén

Parkeringsautomaten vid P3 kommer att bytas ut under våren 2022. För tillfället gäller följande avgifter vid P3:

 • Avgift alla dagar klockan 00–24, första fyra timmarna 6 kronor per timme, efterföljande tid 5 kronor per timme, 40 kronor per dygn, 120 kronor per sex dygn.
 • När den nya parkeringsautomaten installerats betalar du 8 kronor per timme under vardagar klockan 07.00–22.00. Vardagar klockan 22.00–07.00 samt helger betalar du 3 kronor per timme.

Parkeringsplats P9 (infart Sommarrovägen), P10 (infart Hööksgatan) och P28 (infart Älvgatan och förlossningsinfarten)

Även här kommer p-automaterna att bytas ut.

För tillfället gäller följande avgifter vid P9, P10 och P28:

 • Avgift alla dagar klockan 00–24, första fyra timmarna 6 kronor per timme, efterföljande tid 5 kronor per timme, 40 kronor per dygn och 120 kronor per sex dygn.
 • När den nya parkeringsautomaten installerats betalar du avgift 6 kronor per timme under vardagar klockan 07.00–17.00. Övrig tid avgiftsfritt.

Bevakning, kundservice, frågor och svar

Företaget Apcoa Parking sköter drift, kundservice och övervakning av parkeringsplatsen. På deras sida www.apcoa.se finner du en sida med de vanligaste frågorna och svaren. Där finns även en chatt på vilken det går att ställa frågor, chatten är öppen helgfria vardagar klockan 08.30–16.30.

E-postadress: flow.support@apcoa.se

Telefonnummer: 08-556 760 00

Telefontid helgfria vardagar klockan 08.30–16.30

Lediga parkeringsplatser just nu

Via Apcoa parkings webbplats kan du se var det för tillfället finns lediga parkeringsplatser vid Centralsjukhuset. Enbart de parkeringsområden som har kameraregistrering visas. Parkeringsplatser som har automater är inte med.

Aktuell information om lediga parkeringsplatser just nu (apcoa.se)

Syftet med det nya parkeringssystemet Apcoa Park & Go är att det ska bli enklare att parkera och betala parkeringsavgiften. Digitala tavlor i området visar var det finns lediga platser.

För att erhålla personalavgift behöver du som anställd i Region Värmland göra följande:

 1. Skaffa ett konto i appen Apcoa Flow.
 2. I appen behöver du förutom ett betalkort registrera din e-postadress, användar-id (de bokstäver och siffror som du använder när du loggar in dig i en regiondator, t ex ERBU02 med versaler).
 3. Du måste även aktivera ”Automatisk debitering” i appen, sedan är det bara att parkera och åka in och ut, kamerorna och systemet sköter resten.

Instruktion som visar hur du registrerar dig i Apcoa Flow (pdf) Pdf, 2 MB.

Parkeringsplatser för dig som anställd

På parkeringsområdena nedan läser en kamera av bilens registreringsnummer när du åker in och ut. Du betalar för varje påbörjad timme och systemet sköter själva betalningen. Inga e-tjänstekort behövs när du registrerat dig i Apcoa Flow, det är bara att parkera.

 • Parkeringshuset P12 huvudentrén. Plan fyra och fem är öppet för personal. På plan fyra och fem gäller personalavgift, på övriga våningsplan i parkeringshuset debiteras besöksavgift.
 • Parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén. Personalavgift gäller endast klockan 20.00–08.00 i P60, övrig tid gäller besöksavgift.
 • P8, parkeringen utanför psykiatrihuset, infart från Älvgatan.
 • P7, parkeringen utanför hus 2, infart från akutinfarten, Märta Palmborgsväg (öppnar 1 april 2022).
 • P6, parkeringen utefter "förlossningsinfarten", infart från Älvgatan.
 • P5, utanför operationshuset, infart från Älvgatan.

Parkeringsavgift och betalsätt

På vardagar klockan 07.00–17.00 kostar det 1.60 kronor per timme att parkera vid parkeringsplatser som är anslutna till parkeringssystemet förutsatt att du registrerat så kallad personalprofil i Apcoa Flow. Övriga tider är det avgiftsfritt.

Undantag gäller för parkeringsgaraget P60 Klarälvsentrén där personalavgift endast gäller mellan klockan 20.00–08.00 alla dagar. Övriga tider gäller besöksavgift i P60.

För att erhålla personalavgift ska du:

 • Vara anställd inom Region Värmland.
 • Vara registrerad i personalsystemet Heroma.
 • Ha ett konto i en särskild app som heter Apcoa Flow.

I appen Apcoa flow behöver du som ovan nämns registrera ett betalkort, din e-postadress, fordonets registreringsnummer, användar-id (det nummer som du använder när du loggar in dig i en regiondator, till exempel erbu02). Observera att du även måste aktivera ”Automatisk debitering” i appen.

Obs! Det är endast på parkeringarna som ansluts till kameraregistrering som det är möjligt att erhålla personalavgift. Förutsättningen är att du registrerat dig i appen Apcoa flow.

Det är förstås möjligt för personal att parkera på samtliga parkeringsområden och betala i p-automat eller inom 72 timmar i Apcoas webbportal apcoa.se, men då gäller alltid ordinarie besöksavgift.

För den som väljer att inte registrera sig i Apcoa Flow eller betala besöksavgift skickas en faktura till fordonsägaren där besöksavgift debiteras. En faktureringsavgift på 59 kronor tillkommer.

Kundservice, övervakning, frågor och svar

Företaget Apcoa Parking är upphandlad entreprenör och sköter drift, kundservice och övervakning av parkeringsplatsen. På www.apcoa.se finner du en sida med de vanligaste frågorna och svaren. Där finns även en chat på vilken det går att ställa frågor, chatten är öppen helgfria vardagar klockan 08.30–16.30.

E-postadress: flow.support@apcoa.se

Telefonnummer: 08-556 760 00

Telefontid helgfria vardagar klockan 08.30–16.30.

Frågor och svar

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?