Guldkornet kök och kafé
På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.


Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!
Beställ på telefon: 010-834 83 08
Vecka 24 (9-15 juni)
Torsdag
- Gul & gråärtsbiffar med blomkål och dragonsås
- Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och gräslök
- Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
Fredag
- Vegetarisk: Kockens val
- Oxjärpar med gräddsås, stekta champinjoner och lingon
- Laxlasagne med dill, gräslök och räkor
Lördag
Majskyckling med grillade grönsaker, örtsmör med citron och vitlök
Söndag
Panerad benfri kotlett med ädelostsås och rostadpotatis
Vecka 25 (16-22 juni)
Måndag
- Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, champinjoner och citron.
- Panerad fiskfilé med remouladsås och citron.
- Enchiladas fylld med kyckling, färska grönsaker. Sås på chili och vitlök.
Tisdag
- Vegetarisk: Morotsbiffar med svartrot, broccoli och pumpakärnor.
- Pankopanerad kyckling med dragonsås och ris.
- Stifado på högrev med smålökar och paprika.
Onsdag
- Vegetarisk: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker.
- Nattbakad fläskkarré med bbq-sås och vitlöksrostad småpotatis.
Torsdag
- Vegetarisk: Kockens val
- Schnitzel med rödvinssky, örtsmör och gröna ärtor.
- Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor och örter.
Fredag
- Midsommarlunch
- Flankstek med chimichurri och vitlöksrostad potatis.
Lördag
Fläskfilé med tomat, timjan och champinjoner.
Söndag
Wallenbergare med lingon och gröna ärtor.
Vecka 26 (23-29 juni)
Måndag
- Vegetarisk: Sötpotatis- och gulbetsbiffar, stekt svamp, rödlök och smetana.
- Operaströmming med potatismos och lingon.
- Skånsk kalops med inlagda rödbetor.
Tisdag
- Vegetarisk: Blomkålsbiffar med purjolök, fetaost och vitlöksdipp
- Lasagne med körsbärstomater och parmesan.
- Kyckling flygande Jakob
Onsdag
- Vegetarisk: Zucchinibiffar med parmesanost och rostade rödbetor.
- Pannbiffar med löksky och potatismos och lingon.
Torsdag
- Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat.
- Rostbiff med rödvinssky och fransk potatisgratäng.
- Stekt panerad fiskfilé med kall örtsås och citron.
Fredag
- Kockens val
- Örtmarinerad kyckling med sås på tre sorters peppar.
- Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg.
Lördag
Nötstek med gräddsås, gelé och broccoli.
Söndag
Ostfylld schnitzel med rödvinssky och örtsmör.
Vecka 27 (30 juni-6 juli)
Måndag
- Vegetarisk: Biffar på ärtfärs, fänkål och purjolök med äppelsatziki.
- Kycklinglasagne med tomat och parmesan.
- Sejryggfilé med basilikasås och färska grönsaker.
Tisdag
- Vegetarisk: Wok på färska grönsaker, bönor, nudlar och koriander
- Panerad sejryggfilé med avokadocréme med lime och chili.
- Kyckling tikkamasala med koriander och ris.
Onsdag
- Vegetarisk: Lasagne med aubergine, körsbärstomater, mozzarella och
chilicréme. - Färsbiffar med pepparsås och stekt potatis.
Torsdag
- Vegetarisk: Kockens val
- Helstekt fläskkarré med bearnaisesås och rostad potatis.
- Oxbringa med pepparrotsås rotsaker och rosmarin.
Fredag
Stängt
Lördag
Stängt
Söndag
Stängt
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
- Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
- Räksmörgås - 120 kronor
Tre snittar - 30 kronor/styck
- Räk, dill och citron
- Ost med päronconfite
- Rulle med tomat, parmesan och basilika
Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Fetaostpaj med oliver
Fyra sallader
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Rökt skinka och brieost - 99 kronor
- Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
- Räksallad - 120 kronor
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Mineralvatten och dricka - 20 kronor
- Juice - 20 kronor
Hembakade kakor och frukt
- Kaka - 25–35 kronor
- Frukt - 10 kronor
Buffé Guldkornet
- Marinerad fläskfilé
- Kycklingspett
- Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Hembakad focaccia med paprikacréme
- Oliver och soltorkade tomater
- Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
- Tomatsallad
- Kronärtskocksallad
- Bönsallad
- Blandsallad
Pris: 325 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Bönsallad
- Kronärtskocksallad
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 189 kronor per person
Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.
Prisinformation
- Frukost: 89 kronor
- Lunch vardag: 119 kronor
- Lunch helg: 125 kronor
- Middag: 89 kronor
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.
Kontaktinformation
Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.
Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se