Till startsidan
Start /Hälsa & vård /Patienthotell /Guldkornet kök och kafé

Guldkornet kök och kafé

På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ på telefon: 010-834 83 08

Torsdag

  • Gul & gråärtsbiffar med blomkål och dragonsås
  • Panerad fiskfilé med sås på äpple, kapris och gräslök
  • Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
Fredag
  • Vegetarisk: Kockens val
  • Oxjärpar med gräddsås, stekta champinjoner och lingon
  • Laxlasagne med dill, gräslök och räkor
Lördag

Majskyckling med grillade grönsaker, örtsmör med citron och vitlök

Söndag

Panerad benfri kotlett med ädelostsås och rostadpotatis

Måndag
  • Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, champinjoner och citron.
  • Panerad fiskfilé med remouladsås och citron.
  • Enchiladas fylld med kyckling, färska grönsaker. Sås på chili och vitlök.
Tisdag
  • Vegetarisk: Morotsbiffar med svartrot, broccoli och pumpakärnor.
  • Pankopanerad kyckling med dragonsås och ris.
  • Stifado på högrev med smålökar och paprika.
Onsdag
  • Vegetarisk: Tortillas fylld med åkerbönor och färska grönsaker.
  • Nattbakad fläskkarré med bbq-sås och vitlöksrostad småpotatis.
Torsdag
  • Vegetarisk: Kockens val
  • Schnitzel med rödvinssky, örtsmör och gröna ärtor.
  • Fiskgratäng med färska grönsaker, räkor och örter.
Fredag
  • Midsommarlunch
  • Flankstek med chimichurri och vitlöksrostad potatis.
Lördag

Fläskfilé med tomat, timjan och champinjoner.

Söndag

Wallenbergare med lingon och gröna ärtor.

Måndag
  • Vegetarisk: Sötpotatis- och gulbetsbiffar, stekt svamp, rödlök och smetana.
  • Operaströmming med potatismos och lingon.
  • Skånsk kalops med inlagda rödbetor.
Tisdag
  • Vegetarisk: Blomkålsbiffar med purjolök, fetaost och vitlöksdipp
  • Lasagne med körsbärstomater och parmesan.
  • Kyckling flygande Jakob
Onsdag
  • Vegetarisk: Zucchinibiffar med parmesanost och rostade rödbetor.
  • Pannbiffar med löksky och potatismos och lingon.
Torsdag
  • Vegetarisk: Pasta med grillade grönsaker, linser, örter och tomat.
  • Rostbiff med rödvinssky och fransk potatisgratäng.
  • Stekt panerad fiskfilé med kall örtsås och citron.
Fredag
  • Kockens val
  • Örtmarinerad kyckling med sås på tre sorters peppar.
  • Pytt i panna med inlagda rödbetor och stekt ägg.
Lördag

Nötstek med gräddsås, gelé och broccoli.

Söndag

Ostfylld schnitzel med rödvinssky och örtsmör.

Måndag
  • Vegetarisk: Biffar på ärtfärs, fänkål och purjolök med äppelsatziki.
  • Kycklinglasagne med tomat och parmesan.
  • Sejryggfilé med basilikasås och färska grönsaker.
Tisdag
  • Vegetarisk: Wok på färska grönsaker, bönor, nudlar och koriander
  • Panerad sejryggfilé med avokadocréme med lime och chili.
  • Kyckling tikkamasala med koriander och ris.
Onsdag
  • Vegetarisk: Lasagne med aubergine, körsbärstomater, mozzarella och
    chilicréme.
  • Färsbiffar med pepparsås och stekt potatis.
Torsdag
  • Vegetarisk: Kockens val
  • Helstekt fläskkarré med bearnaisesås och rostad potatis.
  • Oxbringa med pepparrotsås rotsaker och rosmarin.
Fredag

Stängt

Lördag

Stängt

Söndag

Stängt

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?