Guldkornet kök och kafé

På patienthotellets restaurang Guldkornet, Centralsjukhuset Karlstad, serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.

Potatisar

Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.

Matsedlar Guldkornet kök och kafé

Vi serverar bara svenskt kött!

Måndag

  • Moussaka på ärtfärs med färska örter och mozzarella
  • Pannbiff med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
  • Sejfilé med färska grönsaker, dill, gräslök i skaldjurssås

Tisdag

  • Bönbiffar med linser och sås på tomat, chili, vitlök och soltorkade tomater
  • Stekt rimmat sidfläsk med löksås alterantivt nävgröt
  • Marinerad kyckling med äppelcidersås

Onsdag

  • Pasta med bönor, grillade grönsaker, citron, vitlök och kapris
  • Ostfylld schnitzel skysås kryddsmör och stekpotatis
  • Lutfisk med bacon och ärtor

Torsdag

  • Gul och gråärts biffar med blomkål och dragonsås
  • Panerad fiskfilé med skarpsås och citron
  • Biff lindström skysås och persiljesmör, inlagda rödbetor

Fredag

  • Kockens val
  • Oxjärpar med gräddsås, stekta champinjoner och lingon
  • Kyckling Kiev med rostad potatis

Lördag

  • Rostbiff med potatisgratäng och gröna ärtor

Söndag

  • Panerad benfri kotlett med ädelostsås och rostad potatis

Måndag

  • Risottobiffar med fänkål, bönor och champinjoner
  • Panerad fiskfilé med remouladsås och citron
  • Glacerade revben med gräddsås och äppelmos

Tisdag

  • Morotsbiffar med broccoli, pumpakärnor och raggmunk
  • Stekt rimmat sidfläsk med raggmunk och lingon
  • Sejfilé med grönsaker, panko och basilika

Onsdag

  • Tortillas fyllda med bönor, färska grönsaker, tomater, mozzarella och chilicréme
  • Nattbakad högrevsbbq med bearnaisesås och rostad potatis

Torsdag

  • Rödbetsbiffar med solroskärnor, fetaost och honung, citronyoghurt
  • Pankopanerad kyckling med dragonsås
  • Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård

Fredag

  • Kockens val
  • Cajunkryddad kotlettrad med rödvinssås och potatisgratäng
  • Jambalaya med färska grönsaker, kyckling, chorizo och kräftstjärtar

Lördag

  • Marinerad fläskkarré med grillade grönsaker, örtsmör med citron och vitlök

Söndag

  • Slottsstek med gräddsås, morötter, brysselkål och gelé

Guldkornets buffémeny

Buffé och andra små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med!

Beställ gör du med e-post till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Bröd

  • Fralla med pålägg och grönsaker - 35 kronor
  • Filmjölksbröds smörgås - 38 kronor
  • Räksmörgås - 120 kronor

Tre snittar - 30 kronor/styck

  • Räk, dill och citron
  • Ost med päronconfite
  • Rulle med tomat, parmesan och basilika

Paj med blandsallad (3 portioner) - 300 kronor/styck

  • Kycklingpaj
  • Köttfärspaj
  • Fetaostpaj med oliver

Fyra sallader

  • Kycklingsallad - 99 kronor
  • Rökt skinka och brieost - 99 kronor
  • Greksallad med fetaost och oliver - 89 kronor
  • Räksallad - 120 kronor

Att dricka till

  • Kaffe, te - 20 kronor
  • Mineralvatten och dricka - 20 kronor
  • Juice - 20 kronor

Hembakade kakor och frukt

  • Kaka - 25–35 kronor
  • Frukt - 10 kronor

  • Marinerad fläskfilé
  • Kycklingspett
  • Timjan och rosmarin kryddad rostbiff
  • Pastasallad med handskalade räkor och pesto
  • Fetaostpaj med kalamataoliver
  • Hembakad focaccia med paprikacréme
  • Oliver och soltorkade tomater
  • Tre sorters ostar, päronmarmelad, melon och kex
  • Tomatsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Bönsallad
  • Blandsallad

Pris: 325 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 30 personer.

  • Tre sorters kallskuret
  • Potatissallad alternativt potatisgratäng
  • Tomatsallad
  • Bönsallad
  • Kronärtskocksallad
  • Vitlökscrème
  • Blandsallad
  • Hembakat bröd och smör

Pris: 189 kronor per person

Minsta antal för att beställa buffén är 10 personer.

Prisinformation

  • Frukost: 89 kronor
  • Lunch vardag: 119 kronor
  • Lunch helg: 125 kronor
  • Middag: 89 kronor

Öppettider

Frukost

Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30

Lunch

Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30

Middag

Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30

Kafé och kiosk

Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.

Receptionskiosk finns för hotellets gäster.

Ta gärna kontakt med oss för mer information och menyförslag.

Ola Eriksson Hildemar
Kock
Telefon: 010-834 83 08
E-post: ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se

Sidan uppdaterad