Guldkornet kök och kafé
På Patienthotellets restaurang Guldkornet serverar vi frukost, lunch, middag och individanpassad kost. Du är också välkommen att fika hos oss.
Här kan du sätta dig till bords i en avspänd miljö och njuta av mat och dryck. Vi lagar god mat från grunden, helst av närproducerade och ekologiska råvaror och erbjuder individuell anpassning efter önskemål. Restaurangen har fullständiga rättigheter.
När restaurangen har stängt finns kaffe, te och smörgås i hotelllobbyn. Vi erbjuder även bordsbeställning och catering. Här hittar du priser och vad du kan beställa för mat till din buffé.
För mer information och menyförslag kan du kontakta oss på telefonnummer:
010-834 83 08 eller ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se.
Matsedlar Guldkornet kök och kafé
Vecka 18 (29 april-5 maj)
Måndag
- Vegetarisk: Risottobiffar med fänkål, svamp och purjolök
- Köttfärs med örter, stekta färska grönsaker, ädelost och pasta
- Parnerad kyckling med fransk senapsgräddsås
Tisdag
- Vegetarisk: Pasta med rostade färska grönsaker, bönor, kapris, tomat och citron
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Kyckling i dillsås med kokt potatis
Onsdag
- Buffé: Sill med potatis, gräslök och gräddfil, lax, ägghalvor, prinskorv, hemgjorda köttbullar, janssonomelett med champinjonstuvning
Torsdag
- Vegetarisk: Bönbiffar med vitlöksrostade grönsaker och solroskärnor
- Pannbiff med stektlök och gräddsås
- Sejrygg med pepparrot, ägg och persilja
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Helstekt kotlettrad med rödvinssås och potatisgratäng
- Fiskfilé med rödbetor, kapris, citron och dill
Lördag
Marinerad fläskkarré med rostad potatis och ansjovissmör
Söndag
Rostbiff med potatisgratäng och broccoli
Vecka 19 (6-12 maj)
Måndag
- Vegetarisk: Rödbetsbiffar med purjolök och västerbottenost
- Stefado på högrev med potatismos
- Sejrygg med vitvinssås, färska grönsaker och dill
Tisdag
- Vegetarisk: Blomkåls curry med linser, pak choi, kokos och koriander
- Stekt sidfläsk med rårakor och lingon från Torfolk Gård
- Kyckling-lasagne med basilika, spenat och körsbärstomater
Onsdag
- Vegetarisk: Gul och gråärta-biffar med sesamfrön och blomkål
- Kålpudding med gräddsås och lingon från Torfolk Gård
Torsdag
- Pankopanerad torsk med dill och romsås, citron
Fredag
- Vegetarisk: Kockarnas val
- Helstekt fläskkarré med rosépepparsås potatis och palsternacksgratäng
- Jambalaya med färska grönsaker, kyckling och corizo
Lördag
Stekt torsk med vitvinssås svartrot, dill och pepparot
Söndag
Slottstek med gräddsås, gelé och persiljestekta morötter
Guldkornets buffémeny
Buffé och andra goda små rätter för vardag och fest. Enkla att ta med! Minsta antal för alla bufféer utom den kallskurna är 20 personer.
Beställ på telefon 010-834 83 08 eller mejla till ola.erikssonhildemar@regionvarmland.se
För utskrift: Guldkornets buffémeny (pdf) Pdf, 3 MB.
Gott och enkelt att ta med
Bröd
- Grov eller ljus fralla med pålägg - 30 kronor
- Filmjölkslimpa med pålägg - 32 kronor
Fyra fina snittar - 25 kronor/styck
- Kallrökt laxrulle
- Ädelost med päronconfit
- Salami och soltorkad tomat
- Räk och dill
Tre sorters mackor
- Matig macka - 69 kronor
- Matigare macka - 79 kronor
- Matigast macka - 89 kronor
Paj med sallader (3 portioner) - 260 kronor/styck
- Kycklingpaj
- Köttfärspaj
- Räkpaj
- Fetaost och salamipaj
- Vegetarisk paj
Soppa med hembakt bröd och ost - 89 kronor/portion
- Skaldjurssoppa
- Svampsoppa
Fyra olika sallader
- Grekisk sallad med feta och oliv - 89 kronor
- Brie och salamisallad - 99 kronor
- Kycklingsallad - 99 kronor
- Räksallad - 110 kronor
Smörgåstårta - 80 kronor/portion
(Minsta antal 15 portioner)
Att dricka till
- Kaffe, te - 20 kronor
- Lättöl, mineralvatten - 20 kronor
- Juice, cider - 20 kronor
Fikabröd
- Bulle - 25 kronor
- Kaka - 25–35 kronor
- Fruktfat - 25 kronor
Buffé Guldkornet
- Grillad lax med gremolata, cocktailtomater och parmesanost
- Mjukbakad biff med fänkålsfrön, timjan och svartpeppar
- Majskyckling med spenat, prästost, cashewnötter och citron
- Broccoli och brieostpaj med tomat, purjolök samt basilika
- Tabbouleh på couscous
- Quinoa med picklad rödlök, sparris, blomkål och räkor
- Honungsmelon, fetaost, granatäpplen och balsamico
- Hummus med persilja och nötter
- Bröd med fänkålsfrön och kummin
Pris: 295 kronor per person
Italiensk buffé
- Salami och lufttorkad skinka
- Kycklingfilé med parmesan, persilja och vitlök
- Pastasallad med handskalade räkor och pesto
- Fetaostpaj med kalamataoliver
- Fina oliver och soltorkade tomater
- Hembakad focaccia med tapenade
- Kronärtskockssallad
- Italienska ostar, äppelchutney färska frukter och kex
- Tomatsallad, ruccolasallad och marinerade färska champinjoner
Pris: 260 kronor per person
Chokladpannacotta med kanderade mandlar och hallon
Pris: 70 kronor per person
Vegetarisk buffé
- Jordärtskocka med, äpple, citron, valnötter och ärtskott
- Broccoli med rostade melonkärnor, pinjenötter och sötpotatis
- Harissamorötter med couscous och thahini
- Grillad sparris med quinoa, honung och getostcrème
- Rotfruktssallad med rosmarin och parmesan
- Bönbiffar med majs och jalapenos, citron och vitlökssås
- Bröd med vallmofrö, pumpa och solroskärnor
- Hummus
Pris: 270 kronor per person
Kallskuren buffé
- Tre sorters kallskuret
- Potatissallad alternativt potatisgratäng
- Tomatsallad
- Marinerade färska champinjoner
- Vitlökscrème
- Blandsallad
- Hembakat bröd och smör
Pris: 160 kronor per person
Prisinformation
Höjt lunch- och helgpris från och med måndag 8 januari
Priset för dagens lunch höjs till 115 kronor och helgpriset till 120 kronor.
- Frukost: 83 kronor
- Lunch vardag: 115 kronor
- Lunch helg: 120 kronor
- Middag: 85 kronor
Till dig som äter ofta erjuder vi 10 lunchkuponger för 1 035 kronor.
Öppettider
Frukost
Måndag–fredag: 07.00–09.00
Lördag, söndag och helgdag: 08.00–09.30
Lunch
Måndag–fredag: 11.30–14:00
Lördag, söndag och helgdag: 11.30–13.30
Middag
Måndag–söndag och helgdag: 17.30–18.30
Kafé och kiosk
Kaféet i restaurangen är öppet alla dagar 08.00–18.30.
Receptionskiosk finns för hotellets gäster.