X-linjen

X-linjen är flexibel busstrafik som du bokar via en app och som körs utan tidtabell och bestämd linjesträckning. I dag kan du resa med X-linjen i Säffle och från och med 28 februari i Sunne.

X-linjen är först i sitt slag i Sverige och hade Sverigepremiär i Säffle 2021. Tjänsten är för dig som vill resa klimatsmart och erbjuder bättre tillgänglighet, service och flexibilitet än vår vanliga busstrafik.

Med hjälp av en app bokar du din resa genom att ange adressen du önskar resa från och den du vill åka till. Resan anpassas sedan efter vart du vill resa och när. Om fler personer bokar en resa i samma riktning åker ni tillsammans och då anpassas rutten efter var övriga personer hämtas och lämnas.

Snart i Sunne!

X-linjekonceptet är under utveckling och olika tjänster testas nu inför kommande trafikupphandlingar. Vi är glada att snart få ta nästa steg när vi den 28 februari 2024 lanserar X-linjen Sunne. Nu med fokus på att testa hur dynamisk trafik som beställs i appen kan presenteras ihop med den ordinarie linjetrafiken. Välkommen ombord!

Sidan uppdaterad