Till startsidan
Start / Utveckling & tillväxt / Hämta material / Strategidokument / Värmlands forsknings- och innovationsstrategi för smart specialisering

Värmlands forsknings- och innovationsstrategi för hållbar smart specialisering

Smart specialisering är ett sätt att kraftsamla för innovation och hållbar utveckling inom de områden där det finns störst potential. Det är både en strategi och ett verktyg där syftet är att bidra till ett Värmland som är en ännu bättre plats att bo, leva och verka i.

Syftet är att skapa ett mer framtidssäkert och hållbart Värmland genom att identifiera och prioritera områden med potential för tillväxt, utveckling och innovationer.

Det handlar både om områden där Värmland redan har styrkor, men också om nya områden där det finns möjligheter att bli bra.

En stor del av strategin handlar om att skapa nya effektiva samarbeten mellan olika individer, företag, forskare och offentliga verksamheter. Den utgår ifrån Värmlandsstrategin 2040, länets långsiktiga plan för hållbar utveckling.

Värmlands tidigare strategi för smart specialisering har löpt ut och under 2021 har arbetet med att ta fram en ny pågått. Den 8 mars 2022 beslutade regionala utvecklingsnämnden att godkänna den nya strategin.

Ladda ner:

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?