Till startsidan
Region Värmland / Nyhetsarkiv / Regionala utvecklingsnämnden i korthet 6 mars 2024

Regionala utvecklingsnämnden i korthet 6 mars 2024

När regionala utvecklingsnämnden träffades den 5 mars beviljade de bland annat 4 miljoner kronor till ett projekt på Karlstads universitetet och godkände nämndens årsredovisning för 2023 som visar ett överskott på 7,1 miljoner kronor.

Årsredovisning regionala utvecklingsnämnden 2023

Regionala utvecklingsnämnden rapporterar ett överskott på 7,1 miljoner kronor för helåret 2023, vilket är högre än den tidigare prognosen på 2,6 miljoner kronor. Anledningarna är flera, varav de två största är att avslutade projekt genererat överskott, samt att Region Värmlands anställningsstopp för administrativ personal i kombination med effektiviseringar lett till ett överskott på personalbudgeten.

4 miljoner kronor till Karlstads universitet och projektet DHINO

Karlstads universitet tilldelas 4 miljoner kronor av Regionala utvecklingsnämnden för DHINO fas 2-projektet under 2024–2026. Projektet fokuserar på digitala hälsoinnovationer för att främja hälsa och välmående samt öka delaktighet i samhället. DHINO fas 2 strävar efter att utveckla skräddarsydda digitala verktyg för att förbättra människors livskvalitet och hälsa.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?