Start / Klarälvdalen / Om skolan / Bo på internat

Bo på internat Klarälvdalens folkhögskola

Du har möjlighet att bo på internat på Klarälvdalens folkhögskola i Stöllet (Torsby kommun). Vi erbjuder internatboende inklusive måltider. Här hittar du både studiero och umgänge med kompisar.

Ska du studera på Kretsloppshuset som ligger i Sunne kommun ansvarar du själv för att skaffa boende, men vi kan hjälpa till en del. Skolan har två stugor som kan hyras (i området Södra viken Sunne). Vi har några kontakter med privata uthyrare i närområdet. På våra skolor i Hagfors och Sunne finns inget internat.

Kostnader läsåret 2024/2025

(Med reservation för ändringar).

Inackordering

Inackorderingspaketet omfattar rumshyra 7 dagar per vecka och frukost, lunch 5 dagar per vecka, kvällsmål serveras inte på fredagar.

Observera internatkostnaden för inackorderingen inkluderar kost och logi och går inte att dela på.

Internatkostnaden

 • litet rum 1796 kronor per månad
 • stort rum 2246 kronor per månad
 • del i dubbelrum 1234 kronor per månad
 • matkostnad 835 kr per vecka, kost är obligatoriskt vid boende på internat.

Ingen matkostnad debiteras för höst-, jul-, sport- och påsklov. Fakturerigen sker månadsvis, vilket innebär att avgiften för måltider kan variera mellan olika månader.

I internatkostnaden ingår tillgång till tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och bredbandsuppkoppling via wifi. Sänglinne finns att hyra för 60 kronor per byte.

Kostnader för inackordering distanskurs 1565 kronor per närträff.

Internatavgift för hund och katt är 313 kronor per månad. Hund och katt är tillåten endast i vissa boenden. I övrigt råder förbud mot husdjur.  Kontakta internatföreståndaren i god tid om du önskar ta med ditt husdjur till internatet. Rum för husdjur är i första hand för de som bor på internat heltid. Vid distansboende är det i mån av plats

Rummen

Vi erbjuder boende i 8 radhus med 4 rum i vardera hus med gemensamt kök.  Det finns även rum i korridor boende. Alla rum är möblerade med säng med madrass, skrivbord, stol, garderob, hylla och tvättfat. Du kan välja på stort eller litet enkelrum samt del i dubbelrum.

Du tar själv med dig:

  • Täcke
  • Kudde
  • Sängkläder
  • Gardiner

(OBS! Ej distanskurser)


Presentation av internat

Här kan du titta på filmer på hur det ser ut på vårt internat, hur rummen ser ut och få lite mer information


Försäkringar

I din årliga serviceavgift som kursdeltagare ingår en olycksfallsförsäkring. Den gäller heltid för dig som bor på internatet. För övriga gäller den under verksamhetstid. Om du bor på internatet behöver du dessutom komplettera med en egen hemförsäkring.

Gemensamma utrymmen

Alla boenden har ett gemensamt kök och allrum. I samtliga kök eller pentryn finns porslin och köksutrustning. Toalett- och duschutrymmen är gemensamma.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?