Start / Molkom / Våra utbildningar

Våra utbildningar

Molkoms folkhögskola har två typer av utbildningar. Här kan du läsa klart grundskolan eller gymnasiet på någon av våra allmänna kurser eller studera en särskild kurs, där du fördjupar dig proffessionellt.

Film
Film Förverkliga dina drömmar och utveckla din passion för filmskapande under två fantastiska år hos oss.
Skådespeleri
Skådespeleri Hos oss får du utvecklas som skådespelare i produktioner både på teaterscenen och framför kameran.
Hälsotränare
Hälsotränare Tre certifikat under ett års studier.
Animation
Animation Välkommen till en kreativ och digital miljö där 2D och 3D förenas.
Animation och skapande NPF
Animation och skapande NPF En kurs för dig med NPF-diagnos som vill teckna och skapa berättelser.
Åtta olika allmänna kurser
Åtta olika allmänna kurser Filipstad, Molkom, skådespeleri, Ung, Svenska som andraspråk, Lokala spåret, Globala spåret och NPF - Estet
Start - för fortsatta studier och arbete
Start - för fortsatta studier och arbete för dig som är från ett annat land och behöver bli bättre på det svenska språket och komma in på arbetsmarknaden.
SMF Studiemotiverande folkhögskolekurs
SMF Studiemotiverande folkhögskolekurs Till dig som är arbetssökande och saknar slutbetyg från grund- eller gymnasieskolan.
Tjej

Att studera på folkhögskola

Folkhögskolan strävar efter att ha mindre och sammanhållna studiegrupper. Ofta studerar du ämnesövergripande i projektform med både praktiska och teoretiska inslag. Har du ett specialintresse som du vill vidareutveckla inom friskvård eller media, kan du välja någon av skolans profillinjer inom film, skådespel, animation och hälsa.

För dig som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) finns Allmän kurs Estet -NPF (i Karlstad) och Animation och Skapande NPF (i Molkom).

Om du saknar grundskole- eller gymnasieutbildning kan du istället välja Allmän kurs som är folkhögskolans alternativ till Komvux. Det går att läsa kursen både i Molkom och Karlstad. I Karlstad finns också svenska som andraspråk. I Molkom kan du kombinera allmän kurs med en inriktning mot skådespeleri.

Om du vill testa hur det är att läsa på universitetet kan vi erbjuda Collegeåret, som är förberedande inför högre studier.

Sidan uppdaterad

Hjälpte sidan dig?