Gruppresa

Grupper på mellan 10-30 personer som vill resa med Värmlandstrafiks bussar och tåg, samt tätortstrafiken i Arvika, Kristinehamn och Säffle, behöver förbeställa resan.

Beställ gruppresa

  1. Läs igenom reglerna för gruppresor.
  2. I god tid, senast en vecka innan önskat resetillfälle, fyller du i formuläret för beställning av gruppresor.
  3. När du har fyllt i alla nödvändiga uppgifter, klickar du på knappen "skicka". Då går din förfrågan iväg som ett mejl till oss.

Gäller enbart linjetrafik enligt tidtabell

Vi kan inte boka gruppresor på anropsstyrd trafik.

Beställ senast en vecka i förväg

Beställ resan senast en vecka i förväg via formuläret på denna sida.

Undvik pendlartider

Vi ser helst att ni åker vardagar 08.30-14.30. Vi gör allt vi kan för att lösa gruppens resa men våra entreprenörer har ett begränsat antal fordon och förare. Vilken tid ni tänkt åka har stor betydelse. Vissa tider under vardagar (morgnar och senare delen av eftermiddagen) kör vi i princip redan med alla fordon vi har.

I lågtrafik är det lättare att ordna fram extra bussar och förare. Om ni är en stor grupp och behöver åka under tider då vi har många resenärer rekommenderar vi att gruppen själv hyr en buss hos ett bussbolag.

Under helgen är vår trafik begränsad.

Mellan 10-30 personer

Vi vill att ni är minst 10 och max 30 personer. Om ni är fler kan ni kanske dela upp gruppen på två avgångar. Om detta inte går kan ni vända er till beställningstrafik.

Sittplats med bälte är bäst

Vi vill att så många som möjligt av våra passagerare sitter ner och är bältade. Våra bussar har tillstånd att ta ett antal stående och obältade passagerare. Detta vill vi undvika på längre turer, men det kan fungera på en kortare sträcka i tätort eller exempelvis på Hammarötrafiken.

Så betalar ni gruppresan

Gymnasieladdningar, grundskoleladdningar och praktikpass får inte användas vid gruppresor.

Det finns flera olika sätt att betala gruppresan på.

Rekvisition

Vi kan skicka en rekvisition för gruppen. Den lämnas till bussförare/tågvärd som ger er biljetter och sedan kommer faktura på beloppet. Då får ni ingen extra rabatt förutom ungdoms- eller skolungdomsrabatt.

Reskassa

Gruppen kan också skaffa ett Värmlandskort och ladda det med reskassa på ett försäljningsställe, i en automat eller via vår webbutik. Om ni får pengar över på Värmlandskortet efter resan (om ni blev färre än väntat som åkte med, till exempel på grund av sjukdom) betalar vi inte tillbaka dem. De pengarna kan ni istället använda vid ett senare tillfälle.

Beställningsformulär för gruppresaAnges vid faktura eller rekvisition.


Sidan uppdaterad