Vi söker analytiker

Publicerad

Del av en bärbar dators tangentbord.

I omställningen till ett fossilfritt samhälle krävs alternativ till olja. Det brukar sägas att data är den nya oljan, och att den som klarar av att utvinna information ur denna råvara har framtiden i sin hand.

På Värmlandstrafik hanterar vi dagligen en stor mängd transaktionsdata om vår trafik, våra fordon och vår värmländska geografi. Mängden data växer explosionsartat, och behovet av att anrika dess information är större än någonsin. Information behövs för att kunna fatta rätt beslut både på strategisk och operativ nivå och för att vi ska kunna fortsätta leverera en kollektivtrafik i toppklass för våra resenärer.

Därför söker vi nu dig som arbetat inom fältet analys under en tid och som drivs av utmaningen att ständigt finna nya mönster och förklaringsmodeller. Vi söker dig som har en passion för samband i stora datamängder och som har arbetat med datalager tidigare. Värmlandstrafik behöver en analytiker som har en genuin förmåga till självständigt och utvecklande arbete och som kan bygga en helhet av detaljer.

Du kommer att få en central roll i den fortsatta uppbyggnaden av våra analyslösningar som baseras på SQL Server, QlikView, Power BI och Azure. Har du erfarenhet av något av marknadens större beslutsstödsystem så som Cognos, Qlik, SAS, Hypergene eller liknande ser vi det som meriterande. Extra meritpoäng om du har dokumenterad erfarenhet av spatial analys.

Du bör också ha god vana av att förstå och koppla olika typer av datakällor. Intresse och vilja av att förstå och använda maskinlärande och AI i de lösningar du bygger är väsentligt.

Akademisk examen förutsätts, och du uttrycker dig väl i både tal och skrift både på svenska och engelska. Tjänsten är underställd teknisk chef på Värmlandstrafik och du kommer att ingå i ett tvärfunktionellt team med bredd inom IT och infrastruktur.

Det är viktigt att du som person är målmedveten och fokuserad men du kommer att arbeta i ett mycket socialt klimat och därför behöver du vara öppen och inkluderande och alltid arbeta för laget och verksamhetens bästa vilket är synonymt med våra kunders bästa. Vi förutsätter också att du har en god förmåga att vidareförmedla dina slutsatser till verksamheten på ett enkelt och tydligt sätt.

Tjänsten är heltid tillsvidare med arbetstid under kontorstid. Tjänsten är placerad i Munkfors eller Karlstad.

Intresseanmälan lämnas till
Torbjörn Stake
torbjorn.stake@varmlandstrafik.se
senast 2017-09-15.

Rekryteringsprocessen sker löpande.
Tillträde snarast efter överenskommelse