Vi söker Analytiker/Beslutsstödsutvecklare

Publicerad

Kollektivtrafiken i Region Värmland bedriver en av verksamhetens största satsningar någonsin på att modernisera plattformen för beslutsstöd, analys och datalager.
Vår nya tillvaro utspelar sig på moderna molnplattformar med verktyg som ger både utvecklare, slutanvändare och beslutsfattare en extra skärpa att bättre förstå hur resandet i Värmland har sett ut, ser ut och kommer att se ut i framtiden.

Vårt digitala team behöver nu extra förstärkning av dig som har befunnit dig i utvecklingen av beslutsstödsverktyg, analyser och rapporter under minst fem år. Du bör ha god vana av att föra samman data från många olika källor, både interna och externa, både stora och små mängder. Du förstår hela processen från grundladdning av data till hantering av datakvalitetsbrister/datatvätt till modellering och presentation av dessa data.

Ditt val av tjänsteverktyg är PowerBI och du behärskar detta på avancerad nivå i såväl desktop som publiceringsmiljö. Utöver verktygskunnande har du exceptionellt god förmåga att också kommunicera med hjälp av analyserna för att skapa digitalt berättande som fångar åhöraren och du har erkänd talang för UX och användbarhet i beslutsstödssdelar som riktar sig till slutanvändare.

I rollen som beslutsstödsutvecklare hos kollektivtrafiken kommer du att få verka i en mycket fri roll där du arbetar i team tillsammans med verksamhetens representanter och ledare, och där du kan dra nytta av de digitala förmågor som finns i hela vårt teknikteam bestående av utvecklare, agilister, systemförvaltare, analytiker och robotar.

Du har troligen ett stort engagemang inom hållbarhet, mångfaldsarbete, inkluderande design och vill tillsammans med oss skapa livskvalitet i världsklass för varje värmlänning både nu och i kommande generationer.

För tjänsten krävs en akademisk utbildning av minst kandidatnivå, eller en arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet från kollektivtrafik är meriterande liksom kunskap om spatial analys, logistik och strömmande analys.

Tjänsten är underställd chefen för trafiknära teknik inom kollektivtrafikverksamheten i Region Värmland.

Tjänsten är heltid tillsvidare med arbetstid under kontorstid. Tjänsten är placerad i Munkfors eller Karlstad.

Intresseanmälan lämnas till 
Torbjörn Stake torbjorn.stake@varmlandstrafik.se

Rekryteringsprocessen sker löpande. Vänta därför inte med din intresseanmälan.

Tillträde snarast efter överenskommelse.