Värmlandstrafik bygger för 55 miljoner kronor

Publicerad

På fredagen togs första spadtaget för den nya bussdepån i Kristinehamn.

Det handlar om en investering på totalt 55 miljoner kronor för anläggningen som ska stå inflyttningsklar vid årsskiftet.

 

Mikael Dahlqvist, Stefan Arnell och Lars Bull håller varsin spade med grus.
Första spadtaget i kvarteret Uttern i Kristinehamn. Mikael Dahlqvist, ordförande Värmlandstrafik, Stefan Arnell, trafikchef Nobina och Lars Bull, vd Värmlandstrafik AB.

Depån byggs i kvarteret Uttern och är belägen i omedelbar anslutning till Resecentrum i Kristinehamn.
I depån kommer att finnas verkstadslokaler, tvättanläggning, tankanläggning, personalutrymmen och uppställningsplatser. En försörjningsramp med plats för ca 30 bussar, kommer också att finnas på platsen.

Anläggningen ska stå klar för inflyttning vid årsskiftet 16/17.

– Investeringen stärker Kristinehamnsregionens betydelse inom kollektivtrafiken och områdets inriktning mot kollektivtrafik, säger vd Lars Bull.

 

Investeringen för produktionen är på ca 55 Mkr och totalentreprenör för bygget är Veidekke Entreprenad AB

Hyresgäst och driftansvarig för anläggningen blir Nobina Sverige AB, trafikområde Värmland. Trafikchef är Stefan Arnell

– Anläggningen kommer att medföra en toppmodern och miljövänlig arbetsmiljö för förare och verkstadspersonal, säger Stefan Arnell.

 

Beställare för depån är Bussfastigheter i Kristinehamn AB, ett helägt dotterbolag till Värmlandstrafik. I styrelsen för bolaget sitter Mikael Dahlqvist (S), ordförande, Hans Eriksson (M), vice ordförande och Ann-Kristine Johansson (S). Lars Bull är vd.

Bolaget har köpt marken (byggklar tomt) av Kristinehamns kommun, som har omvandlat den från industrimark med tomträtt till byggklar tomt med äganderätt och svarat för rivning av den gamla byggnaden, Saltmästarn

Sweco Management AB har svarat för projektering och Cecilia Alte (Sweco Management AB) är projektledare. Per-Ove Eriksson är byggledare, (Prepart /Sweco Management AB). Arbetschef Veidekke är Anders Johansson och platschef Veidekke är Sören Grindvall