Värmländskt på ECOMM-konferensen

Publicerad

För 22:a året i rad anordnas ECOMM, the European Conference on Mobility Management. I år är platsen Uppsala och representanter från hela Europa (och resten av världen) strålar här samman för att ta del av varandras erfarenheter och kunskaper. Under årets konferens deltar projektet både som utställare och föreläsare.

Malin Hedlund, projektledare för Hållbara handelsresor, kommer under torsdagen prata om hur projektet har arbetat för att hitta nya och innovativa lösningar som underlättar för människor att resa hållbart till och från handeln.

Eva-Lena Erikson, projektledare för Hållbara arbetsresor,  som drivs i samarbete med bland andra Värmlandstrafik, kommer under torsdagen att prata om det innovationsarbete som genomförs i delprojektet.

– Ecomm är ett utmärkt tillfälle att sprida projektresultaten på. Här finns också stora möjligheter att bilda nätverk och ta del av allt arbete som pågår runt om i Europa, säger Mikael Haster, huvudprojektledare och miljöhandläggare, Karlstads kommun.

Projektet får stöd av Tillväxtverket ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Övriga finansiärer och partners:
Karlstads kommun, Värmlandstrafik, Region Värmland, Trafikverket, Hammarö kommun, Storfors kommun, Kristinehamns kommun, Arvika Kommun, Säffle kommun, Grums kommun, Forshaga kommun, Kils kommun, Karlstad Innovation Park, Landstinget i Värmland.