Värmländska resenärerna mest nöjda i landet

Publicerad

En Värmlandstrafiksbuss och en Karlstadsbuss möts i en korsning.

De värmländska kollektivtrafikresenärerna ger trafiken toppbetyg. Karlstadsborna är för fjärde året i rad landets mest nöjda resenärer. Det visar årsstatistiken från Svensk Kollektivtrafiks intervjuundersökning Kollektivtrafikbarometern.

– Värmlänningarnas höga betyg på trafiken är ett kvitto på att vi är på rätt väg med vår resa med kunderna i fokus. Resultatet ger oss energi och kraft att gemensamt fortsätta utveckla verksamheten i både Värmlandstrafik och Karlstadsbuss och tillsammans med våra resenärer, säger Jessika Lundgren, Trafikdirektör Region Värmland.
Karlstadsbuss (stadstrafiken) och Värmlandstrafik (länstrafiken) deltar i Kollektivtrafikbarometern där 1 200 intervjuer för respektive bolag görs per år bland slumpvis utvalda värmlänningar i åldern 15-85 år. När Svensk Kollektivtrafik summerar 2018 visar rapporten att den värmländska kollektivtrafiken får toppbetyg.

Sammanlagt är hela 87 procent av kunderna nöjda eller mycket nöjda med trafiken i Värmland. Allra mest nöjda är Karlstadsborna som ger trafiken med Karlstadsbuss högsta betyg för senaste resan. Hela 89 procent av kunderna är nöjda eller mycket nöjda, den högsta siffran i landet för fjärde året i rad.

– Det är fantastiskt kul att återigen kunna konstatera att Sveriges mest nöjda resenärer finns i Karlstad. Vi vill passa på att tacka alla medarbetare som gör ett fantastiskt jobb varje dag där ute. Vi nöjer oss dock inte med detta utan vi jobbar vidare med att utveckla och förbättra vår produkt ytterligare, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort.

Värmlandstrafik har ökat sin kundnöjdhet med senaste resan med åtta procent, den näst största förbättringen i landet, till 84 procent och är femte bäst i landet. Snittet för hela landet stannar på 79 procent.
Kollektivtrafikbarometern mäter också i vilken omfattning kunderna skulle rekommendera det bolag man reser med till sina vänner och bekanta. Även här får Karlstadsbuss högst betyg i landet och Värmlandstrafik noterar den näst största ökningen i landet med en förbättring på 16 procent.

– Vi vill givetvis i första hand tacka våra resenärer för det positiva betyget. Tillsammans med våra operatörer försöker vi ständigt utveckla trafiken så den blir ett hållbart och fungerande alternativ i människors vardag, säger Markus Bergman, trafikchef buss på Värmlandstrafik.
Ute i länet är kunderna från Kristinehamn och Hammarö mest nöjda med sin trafik. Hela 94 procent procent är nöjda eller mycket nöjda, en förbättring med 21 respektive sju procent från året innan.