Värmland bäst i landet

Publicerad

Den värmländska kollektivtrafiken är bäst i Sverige. Det tycker resenärerna som placerar Värmland i topp i landet. Hela 88 procent av resenärerna är nöjda eller mycket nöjda med kollektivtrafiken i länet.

Värmlandstrafik och Karlstadsbuss deltar i den branschgemensamma intervjuundersökningen Kollektivtrafikbarometern. För Värmlandstrafiks del görs 1 200 telefonintervjuer per år bland slumpvis utvalda värmlänningar 15-75 år.

– Det är glädjande och stimulerande för oss att våra resenärer år efter år ger oss höga betyg både när det gäller kundnöjdhet och hur personalen uppträder, säger Värmlandstrafiks vd Lars Bull. Det visar att vi är på rätt väg med arbetet att hela tiden utveckla och förbättra länets kollektivtrafik.

När resultatet för 2015 sammanställts, visar det att de värmländska resenärerna är landets mest nöjda. Tillsammans med Norrbotten toppar Värmland med 88 procent nöjda eller mycket nöjda resenärer.

Det är femte året i rad som resenärerna placerar den värmländska kollektivtrafiken på topp-tre i landet. Riksgenomsnittet i undersökningen ligger på 81 procent.

Mycket glädjande är också att Värmland ligger mycket högt även när det gäller förarnas och personalens uppträdande. Hela 76 procent är nöjda eller mycket nöjda med personalens agerande. Bara Norrbotten (79) ligger högre i landet.
Riksgenomsnittet ligger här på 70 procent nöjda eller mycket nöjda resenärer.

Värmland placerar sig också högt (topp-5 i landet) när det gäller frågor om det är rent och snyggt i fordonen, om man färdas bekvämt, om det känns tryggt att färdas med bolaget, om det går snabbt att färdas och hur bra informationen är vid förseningar och stopp.

Vill du läsa mer om Kollektivtrafikbarometern kan du läsa här http://www.svenskkollektivtrafik.se/