Ny sommarsida listar hemesterpärlor

Publicerad

På vår Sommarsida hittar du ett 50-tal tips på destinationer dit du kan resa med Båtbuss, buss eller tåg i sommar.

Kultur, natur, båtbusstur eller svalkande bad – Värmland erbjuder en palett av upplevelser. Med webbsidan sommarresor.varmlandkollektivtrafik.se hoppas vi att fler ska upptäcka att det är möjligt att resa hållbart till många sommarpärlor i Värmland.

– Vår ambition är att kollektivtrafiken alltid ska finnas med som ett relevant alternativ vid alla typer av resor, såväl till jobb och skola som till fritidsändamål och nöjen, säger Mattias Bergh, trafikdirektör Region Värmland.

Ta mig till sidan!

Webbsidan är en av många satsningar inför sommaren. I sommarutbudet hittar värmlänningarna och besökarna även specialtrafik till Glaskogen, möjlighet att ta med cykel på bussen, nyheter inom båtbusstrafiken och extra rabatter på biljetter som passar för fritidsresande.

– Många kopplar ihop kollektivtrafiken med resor till jobb och skola, men vi erbjuder så mycket mer än så. Kanske att vi, genom att bidra med restips och bra biljetterbjudande, kan inspirera till fler hållbara resor även på fritiden, säger David Widlund, marknadschef Region Värmland Kollektivtrafik.

Sommarutbudet i kollektivtrafiken

Cykelplatser på bussen

Genom ett samarbete mellan Region Värmland, Visit Värmland och Nobina kan du under sommaren boka en cykelplats kostnadsfritt på ett flertal bussavgångar och ta dig till Unionsleden, Vänerleden eller Klarälvsbanan.

Läs mer här

Ny destinationslinje till Glaskogen

Med start 26 juni tar Värmlandstrafiks nya linje dig till Glaskogen från Arvika och Karlstad. Satsningen är möjligt tack vare ett samarbete mellan Region Värmland, Stiftelsen Glaskogen och Nobina.

Läs mer här

Båtbussarna på Klarälven och i Vänerns skärgård

För 15:e säsongen och med sina tio linjer, trafikerar de populära Båtbussarna turer till och inom Karlstad, Grums, Hammarö och Kristinehamn.

Läs mer här

Kampanjpriser på sommarbiljetter

Enkelbiljetten Duo/Familj är rabatterad under hela sommaren och med Sommarbiljetten, en periodbiljett för cirka halva priset, kan du resa obegränsat med buss, tåg och flera av båtbussarna fram till 21 augusti.

Läs mer här