Trafikstart utan problem

Publicerad

Motorhuv med Värmlandstrafiks logotyp.

Nu är vi igång!
Klockan sex på fredagsmorgonen startade de nya trafikavtalen för servicetrafiken runt om i Värmland.
Och det blev en lyckad trafikstart.
– Det har gått mycket bra nu på morgonen, sade en nöjd servicetrafikchef Anders Wahlén. Tillsammans med vår personal i Munkfors och de nya trafikbolagen har det blivit en riktigt bra start.

Ett mindre dataproblem, troligen orsakat av en uppdatering i en databas, var egentligen det enda som störde fredagsmorgonens trafik.
– Men det hade ingen kundpåverkan alls. Alla har fått sin transport precis som planerat, säger Anders Wahlén.

Fyra bolag tar över efter Keolis. Trafiken blir ny i fem av de sex körområdena i Värmland. I Körområde 2 (Säffle och Grums) fortsätter Karlstad Taxitransporter AB köra trafiken. Bolaget har ett gällande avtal som fungerat mycket bra under ett drygt år sedan trafikstarten i juli 2016.

Karlstad Taxitransporter kommer nu också att köra trafiken i Körområde 4 (Kil, Forshaga, Hammarö och Karlstad).

-Våra kunder kan vara trygga. Detta är till största delen lokala företag med kompetent personal och god erfarenhet.

Någon större oro från kunderna har personalen heller inte stött på, trots den oro som påtalats från olika håll den senaste tiden.
– Kunder är inte så oroliga, de känner till och har förtroende för de lokala företagens kunskap, säger Wahlén.

Kompetensen vid Beställningscentralen i Munkfors är också hög.
– Vi har kört jultrafik sedan 1999 och har egentligen bara haft strul en gång och det var ifjol och det berodde främst på vår leverantör, säger Wahlén.

Förberedelserna har pågått en längre tid och allt intensivare de senaste dagarna.
– Vi har jobbat i projektgrupper och tillsammans med trafikbolagen och gått igenom checklistor runt de krav som finns i upphandlingen, säger Anders Wahlén.

Det faktum att det i den nya trafiken även finns ett antal underleverantörer till de bolag som vunnit upphandlingarna i respektive körområden bekymrar heller inte.
– Det är ingen nyhet i vår verksamhet. Tvärtom är vi trygga med den robusthet som finns inom de bolagen som vi skrivit avtal med. Det finns resurser både på personal och fordon som snabbt kan komma in i verksamheten, säger Anders Wahlén.