Trafiken igång igen på Fryksdalsbanan

Publicerad

Värmlandstrafikståg åker på Fryksdalsbanan vid en sjö.

Vår trafik varit hårt prövad den senaste tiden, både i form av urspårningar, banarbeten, trasig bana och fordon ur funktion.
Nu ser vi dock en ljusning.

Banan är efter reparation och inspektion åter farbar med ordinarie trafik från fredag 12 maj.

Idag fredag, börjar tågen återigen trafikera norra delen av Fryksdalsbanan efter de reparationer som krävdes efter förra veckans urspårning av ett godståg vid Ingmår mellan Sunne och Torsby.

Även på fordonssidan ser det nu betydligt ljusare ut. När trafiken norr om Sunne öppnas kommer vi återigen att ha fyra av våra fem Itino-tåg i ordinarie trafik. Det femte kommer att monteras och provköras under nästa vecka och är förhoppningsvis tillbaka i trafik inom en vecka. Utöver reparationen av denna brandskadade Itino får vi tillbaka ytterligare ett fordon, ett Reginatåg (9083) som varit med om en älgkrock, i trafik under fredagseftermiddagen.

Ytterligare ett älgkrockskadat Reginatåg (9082) är reparerat och åter i trafik under nästa vecka. Det som då återstår och som har påverkan på vår trafik är de planerade banarbeten Trafikverket utför på Fryksdalsbanan mellan Karlstad och Torsby under perioden 18-22 maj.

Torsdag 18 maj Karlstad (17.28) – Kil (17.42) – Sunne (18.21) – Torsby (18.56) Tågnummer 8965. Inställt mellan Karlstad – Torsby (buss ersätter tåg på denna sträcka).

Fredag 19 maj – söndag 21 maj Bussar ersätter tåg mellan Karlstad och Torsby. Samtliga tåg berörs.

Måndag 22 maj Torsby (05.04) – Sunne (05.41) – Kil (06.20) – Karlstad (06.33) Tågnummer 8942. Inställt mellan Torsby – Sunne (buss ersätter tåg på denna sträcka).

Vi ber om ursäkt för vad detta kommer att innebära för våra resenärer, men dessa arbeten är helt nödvändiga för såväl standarden på banan som för att vi ska kunna erbjuda en trygg och säker resa.

Vi tackar också alla våra resenärer som haft överseende med de hinder för ett normalt pendlande med vår trafik vi haft den senaste tiden.