Inställda tåg på Fryksdalsbanan

Publicerad

Vi har just nu stora problem med våra fordon som trafikerar Fryksdalsbanan och jobbar hårt för att få dem i trafik igen. Detta innebär att flera av våra avgångar under vardagarna är inställda. Läs mer om detta nedan.

Tågtidtabell

Här hittar du de kommande veckornas tidtabeller inklusive inställda avgångar och information om ersättningstrafik. Här ser du även hur helgtrafiken ser ut:

Fryksdalsbanan tåglinje 74, Torsby – Sunne – Kil – Karlstad, 10 januari och framåt

För dig som reser med oss – håll koll under Trafikläget för våra bussar och tåg, fliken Tåg på vår startsida – där hittar du den senaste informationen om nya/ytterligare inställda avgångar. Planerade inställda tåg inkl ersättningstrafiken i tidtabellen ovan gäller dock fortsatt.

Vi jobbar hårt med att få upp våra tåg i trafik igen och vi ber om ursäkt för det krångel som detta innebär för dig som reser med oss nu under dessa kalla vinterdagar. Tack för ditt tålamod. ❤️

Tågtrafiken i realtid

Det aktuella trafikläget i realtid för våra tåg (och mycket av ersättningstrafiken) ett dygn framåt får du alltid på VT-labs, en testmiljö under utveckling av Värmlandstrafik, en del av Region Värmland. Här hittar du VT-labs!

Så köper du biljett när du reser med ersättningstrafik

De bussar som används i ersättningstrafik för inställda tåg är oftast inte utrustade med biljettmaskiner. Därför behöver du köpa din biljett i förväg.

– Periodkort gäller som vanligt. Du visar upp aktiveringskvitto. (Vilande period eller resdag kan du aktivera innan resan hos något av våra ombud eller i biljettautomat.)

– Förköpsbiljett kan du köpa hos något av våra ombud eller i biljettautomat. Förköpsbiljetten gäller för en enkelresa inom 5 dagar från köpdatum.

– I Värmlandstrafiks app syns tyvärr inte de inställda tågavgångarna eller ersättningstrafiken. Vi föreslår därför att du köper biljett till annan avgång (fungerar även med bussavgångar) på motsvarande sträcka. Det kan medföra att din mobilbiljett inte hunnit aktiveras eller att giltighetstiden hinner gå ut under resan. Förare och tågvärd kontrollerar då att från- och tillhållplats, ålderskategori och datum är korrekta.