Skolstart och jobbstart – fortsätt att visa omtanke

Publicerad

Även om många nu är vaccinerade behöver vi tillsammans fortsätta att visa omtanke om varandra. Samhället börjar så smått att öppna upp igen och nu är vi många som ska till skolan och jobbet. Det innebär att vi också är fler som rör oss i kollektivtrafiken. Det finns idag inte några krav på kollektivtrafiken att glesa ut, men vi fortsätter att jobba hårt för att det ska kännas tryggt att resa med oss i våra bussar och tåg.

Vi följer läget på våra turer och utvecklingen i samhället och anpassar oss så gott vi kan efter detta. Alla våra bussar och tåg är ute och rullar under peaktid (tider då många reser), för att stärka upp de linjer där vi vet att det finns många resenärer. Vi hoppas att du vill hjälpa oss och tillsammans med oss skapa en trygg resa. Som resenärer kan du visa omtanke och hänsyn genom att inte bidra till trängsel och att lämna plats åt de som inte kan resa på annat sätt eller under en annan tid.

Våra råd, som också gäller dig som är vaccinerad är:

  • Res inte om du har symtom.
  • Undvik att resa under peaktider. På vardagar kl 07-08:30 och 15-17 är det många som reser i kollektivtrafiken och då är det också risk för trängsel.
  • Gå eller cykla gärna om det är möjligt.
  • Försök att hålla avstånd till andra resenärer, på bussen, tåget och på hållplatsen. Tänk även på detta när du går på och av.

Tack för din hjälp!

Läs mer om vad som gäller vid resor i kollektivtrafiken på Folkhälsomyndighetens webbplats här.

Mer coronainformation hittar du på vår webbplats här.