Bussklubben – för tryggare och roligare resor

Sveriges första och roligaste skoltrafikapp för barn i Värmland. Nu i Grums och Arvika!

Idag har omkring 1 000 skolskjutsberättigade barn i Värmland tillgång till appen Bussklubben som ska göra resan till och från skolan både tryggare och roligare.

För ett år sedan lanserades Bussklubben i Grums kommun och eleverna där har under en pilotperiod och under startåret haft ett viktigt uppdrag i att testa de olika funktionerna. Nu är appen redo att ta sig an fler barn och nya resor och Arvika är näst på tur.

Funktioner för både barn och vårdnadshavare

Bussklubben innehåller en rad smarta funktioner så som störningsinformation i notisform, realtidskarta, som visar var bussen är, samt roliga spel och quiz. Som vårdnadshavare får du bland annat tillgång till störningsinformation som berör ditt barns resa och en notis när ditt barn har stigit på och av bussen.

Bussklubben är utvecklad av Värmlandstrafik, en del av Region Värmland. Syftet med appen är att både barn och deras närstående snabbt kan nås med trafikinformation men också att göra resan till skolan roligare. Målet är att alla barn som är skolskjutsberättigade i Värmland ska få tillgång till appen.

Mer info om Bussklubben hittar du på Bussklubbens webbplats här!

 


Skriv ut sida