Banarbete på sträckan Karlstad-Kil, så går ersättningstrafiken

Publicerad

Mellan den 6 september och 8 oktober sker banarbete på sträckan Karlstad-Kil och ingen tågtrafik kommer att gå på sträckan. Här ser du hur vi ersätter våra inställda tågavgångar när det är banarbete mellan Karlstad och Kil. 

Karlstad-Kil

Under den här perioden går det ersättningsbussar mellan Karlstad och Kil och busslinje 201 kommer att trafikeras med extra avgångar.

Ersättningsbussar

Ersättningsbussarna går mellan Karlstad Centralstationen och Kil Resecentrum. Notera att ersättningsbussarna ibland avgår tidigare än vad tåget skulle avgå.

Linje 201

Linje 201 (Karlstad-Kil-Fagerås) trafikerar Karlstad Busstationen – Kil Resecentrum samt linjens ordinarie hållplatser.

Här ser du gångvägen mellan centralstationen och busstationen i Karlstad:

Klicka här för en större bild

Ersättningsbussar och linjetrafiken i reseplaneraren

Du hittar ersättningsbussarna och vår ordinarie linjetrafik i Värmlandstrafiks reseplanerare i appen och här på varmlandstrafik.se.

Tågen som påverkas av banarbetena är borttagna ur reseplaneraren.

OBS! Tänk på att restiden förändras när du reser med buss istället för tåg samt att ersättningsbussarna ibland avgår tidigare än vad tåget skulle avgå. Håll koll på din avgång och planera din resa i reseplaneraren!

Vad sker på spåret?

På Värmlandsbanan ligger många mil av slitna järnvägsspår. Därför kommer Trafikverket att byta ut både räls, slipers och växlar på en sträcka av cirka 110 km med start 2022. Bra att detta görs, tycker vi! Genom att rusta upp banan skapas en robust och pålitlig järnväg. Mellan den 6 september och 8 oktober sker detta arbete på sträckan Karlstad-Kil.

Tabell – tider och sträckor med banarbete i Värmland

Läs mer om Trafikverkets arbete på Värmlandsbanan här!