Resenärerna i Värmland landets näst nöjdaste

Publicerad

Kollektivtrafiken i Värmland får bra betyg av resenärerna. 76 procent är mycket nöjda eller ganska nöjda. Det visar intervjuundersökningen Kollektivtrafikbarometern. Än en gång har Värmlands län landets näst nöjdaste resenärer.

Värmlandstrafik och Karlstadsbuss deltar i den branschgemensamma intervjuundersökningen Kollektivtrafikbarometern. För Värmlandstrafiks del görs 1 200 telefonintervjuer per år bland slumpvis utvalda värmlänningar 15-75 år.

Bara Norrbotten bättre
När resultatet för 2014 sammanställts, visar det sig att de värmländska resenärerna fortsätter att vara nöjda. Bara resenärerna i Norrbotten är ännu mer nöjda med kollektivtrafiken.

– Det är roligt att Värmland placerar sig högt år efter år, säger vår vd Lars Bull. Det visar att våra satsningar ger resultat.

Även på frågan om nöjdhet med senaste resan är resultatet högt, 86 procent är mycket nöjda eller ganska nöjda. Här placerar sig vårt län på delad andra plats.

Bäst på många frågor
Värmlands län placerar sig högt på många av frågorna, när resenärerna får säga sitt. På sju av frågorna allra högst. Det gäller frågorna om ifall linjerna går bästa vägen, om det är rent och snyggt i fordonen, om man sitter bekvämt, om det går snabbt att åka med kollektivtrafiken, om informationen vid förändringar i tidtabellerna är bra, om det är enkelt att åka med och om resan med kollektivtrafiken ger möjlighet att använda restiden till vad man vill.

89 procent håller med om att det är rent och snyggt i fordonen i de värmländska bussarna och tågen.

En annan fråga där den värmländska kollektivtrafiken länge fått bra betyg handlar om förarnas och personalens beteende. Här blir länet trea i landet på 82 procent. Bara Norrbottens och Gotlands förare är populärare.