Mer om anropsstyrd trafik

Hur betalar jag för resan?

Du betalar med bankkort till föraren eller köper en enkelbiljett för resan i vår mobilapp. Våra perioder på Värmlandskortet för vuxen, skolungdom och ungdom gäller. Berätta i samband med din bokning hur du tänkt betala för resan.

Börjar resan med buss eller tåg och avslutas med anropsstyrd trafik? Då köper du även där biljett för hela resan, inklusive den anropsstyrda delen. Betala inget till föraren av det anropsstyrda fordonet utan visa bara upp din biljett för övergång. Tänk på att du ändå måste boka den anropsstyrda delen av resan i förväg.

Barnvagn

Alla anropsstyrda fordon har inte plats för en barnvagn. Fråga vår operatör när du beställer din resa, om det går att ta med barnvagn.

Bilbarnstol

I våra fordon finns framåtvänd bilbarnstol eller bälteskudde. Ska du resa med mindre barn, som behöver åka bakåtvänt, måste du själv ta med din bilbarnstol.

Husdjur

Anropsstyrd trafik är en del av den ordinarie linjetrafiken. Eftersom vi tillåter pälsbärande husdjur ombord på våra övriga fordon, så gör vi det även i de här fordonen. Tala om när du bokar resan och du tänker ha husdjur med dig.

Inga cyklar

Vi har inte plats för cyklar i den anropsstyrda trafiken.

Inga gruppresor

Du kan inte beställa gruppresor inom den anropsstyrda trafiken.

Inga skolladdningar

Grundskole- eller gymnasieladdningar och praktikpass gäller inte på anropsstyrd trafik.

 


Skriv ut sida