Rabatt i appen och ny familjebiljett

Publicerad

Person köper biljett via Värmlandstrafiks app i sin mobiltelefon.

Rabatt på biljetten för dig som köper enkelbiljett med vår app.
Ett nytt rabatterat familje/gruppalternativ, Duo/familj, för er som är många.

Det är några av nyheterna från och med tidtabellsskiftet den 9 december.

Från och med 9 december gäller nya tidtabeller och ny prislista för resor med våra bussar och tåg.

Det ligger i uppdraget från vår styrelse att intäkterna från biljetter ska öka varje år för att vi ska kunna fortsätta driva trafiken och utveckla den. I samband med tidtabellsskiftet, i år den 9 december, justerar vi därför en del priser för året därpå och inför några nyheter.

Den stora nyheten den här gången är att vi satsar på att locka fler användare till vår mobilapp Värmlandstrafik genom att erbjuda rabatt på mobilbiljetter.
Det är bra ur många aspekter. Inte minst spar det tidtabellstid vid ombordstigning när fler väljer att köpa biljett i appen istället för att använda reskassa på Värmlandskort. Samtidigt sänker vi rabatten på reskassa. På sikt har vi tänkt att det ska vara samma rabattsats på reskassa och mobilbiljett.

Med vårt nya familjealternativ, Duo/familj, reser en familj eller grupp billigare i tätortstrafik. Max fem personer, varav 1-2 ska vara över 20 år, kan resa tillsammans. Biljetten kommer även att finnas i appen och rabatteras som enkelbiljett.

Flex 10/60 är fortfarande infört på prov. Biljettypen har blivit populär ute i länet och har mottagits positiv. Därför fortsätter vi erbjuda den under kommande året och utvärdera den löpande.

Periodladdningarnas priser höjs tre procent.

Här hittar du alla priserna för 2019.