Pandemirestriktioner påverkar tågavgångar

Publicerad

Värmlandstrafiks Regina-tåg i ett höstlandskap

I enlighet med de nya restriktionerna som regeringen beslutade fredagen 12 februari avseende långväga kollektivtrafik ber vi att få komplettera våra tidigare rekommendationer till våra resenärer med följande förtydligande:

  • Den nya restriktionen berör vår trafik med tåg mellan Degerfors och Charlottenberg som överstiger 15 mil. De nya restriktionerna gäller även om du enbart reser del av sträckan, antalet resenärer får aldrig överstiga 50 procent.

 

  • Risk för trängsel över 50 procent föreligger framförallt mellan Kil och Karlstad på morgonen och eftermiddagen. Ta om möjligt en senare avgång.

 

  • Övrig trafik har kortare linjesträckning och berör inte, dock strävar vi alltid efter att hålla nere trängseln så mycket som möjligt. Sprid ut er i fordonen och håll avstånd.

 

  • De nya kraven ger vår tågpersonal, rätten och skyldigheten att inte släppa ombord fler resenärer än vad den nya restriktionen medger.

 

  • Vi vill påminna våra resenärer om användandet av munskydd framförallt mellan 7-9 och 16-18 enligt tidigare rekommendationer.

 

  • Vi vill även påminna om att du som resenär är ansvarig för att undvika att resa om det inte absolut är nödvändigt.

 

Bestämmelserna träder i kraft på söndag 14 februari och gäller i första hand till utgången av maj 2021 och genomförs av regeringen med stöd i den nya pandemilagstiftningen.

Här kan du läsa mer om det nya regelverket från regeringen.
Restriktioner för långväga kollektivtrafik införs – Regeringen.se