Nyheter i samband med dubbeldäckarpremiär

Publicerad

Dubbeldäckare vid hållplats.

Nedräkningen är påbörjad. Om mindre än en vecka går premiärturerna med våra dubbeldäckare. Med start måndagen den 26 september får många av er som reser med oss lära känna några riktiga höjdare. Tio dubbeldäckare med vardera cirka 80 sittplatser kommer trafikera vissa turer på linje 500, 700 och 800.

Dubbeldäckarna, som tidigare gått i Uppsala län, är 4,2 meter höga. Komforten lovar gott och precis som övriga bussar är de anpassade för personer med funktionshinder, de är också utrustade med infotainmentskärmar och wifi-nätverk.

Här är nyheterna som börjar gälla den 26 september:

Linje 500 – ny körväg och minutjusteringar i tidtabellen mellan Karlskoga och Kristinehamn

 • Dubbeldäckarna är för höga för att kunna gå in under järnvägen på Dalavägen i Kristinehamn och kör därför in och ut samma väg till Kristinehamns resecentrum istället. Detta innebär att hållplats Hacklehemskolan inte längre kommer att trafikeras av linje 500.
 • För att inte påverka tidtabellen vid Karlskoga busstation och Kristinehamns resecentrum samt de kopplingar som linje 500 har till andra linjer här, kommer bussen att köra raka vägen på E18 utan att köra in på Selma Lagerlöfs väg. Bussarna kommer att fortsätta på E18 till den stora rondellen och ta Centrumvägen upp till busstationen. Den nya rutten innebär att hållplatserna Ekeby och Frödingsvägen stängs tills vidare. Du som brukar stiga på vid någon av dessa hållplatser har då din närmsta hållplats vid Karlskoga busstation.
 • På samma sträcka med riktning från Karlskoga till Kristinehamn har vi justerat tiderna för trafiken och bussen avgår 2 minuter tidigare från följande hållplatser:
  – Bodalen
  – Mark
  – Linnebäcks camping
  – Linnebäck Västra E18
  – Linnebäck
  – Björtorp
  – Vinklyckan
  – Gottebol
  – Karlskoga odlingen

Tidtabellen för linje 500 

Gäller från 26 september (turer som körs med dubbeldäckare är markerade med anmärkningen D).

Linje 700 – nya specialturer mellan Karlstad och Årjäng

 • Två nya specialutformade avgångar med färre stopp längs vägen, tur och retur Karlstad-Årjäng med. Resan tar ungefär lika lång tid som en bilresa men med den stora fördelen att du kan jobba under resan. För den som har möjlighet kan alltså arbetsdagen börja när man kliver på och sluta när man kliver av.
 • De nya turerna avgår, som går måndag – fredag, från Karlstad klockan 07.00 (framme i Årjäng kl 08.15) och från Årjäng klockan 15.20 (framme i Karlstad 16.35). Specialturerna går även till Nordmarkens skola.

Läs mer om satsningen på linje 700 här!

Tidtabellen för linje 700

Gäller från 26 september (turer som körs med dubbeldäckare är markerade med anmärkningen D).

Linje 800

 • Ingen förändring i tidtabellen.

Tidtabellen för linje 800 

Gäller från 26 september (turer som körs med dubbeldäckare är markerade med anmärkningen D).